Žene pouzdan partner u poslovnom svijetu

314

Najveća bonitetna kompanija u BiH – LRC d.o.o. u saradnji sa Poslovnim novinama, već četvrtu godinu zaredom realizuje projekat ”POUZDANOST”, a važan segment ovog dijela domaće privrede su i menadžerice.

Kada su u pitanju bonitetno pouzdane kompanije, na rukovodećoj poziciji nalazi se njih 986, odnosno 22 odsto.

One tako učestvuju u 15 odsto izvoza, te po 14 odsto prihoda, dobiti i broja ljudi koje zapošljavaju.

Ostvareni prihodi bonitetnih kompanija u kojima su žene prvi operativci su 2,4 milijarde KM, dobit iznosi preko 294 miliona KM, izvoze proizvod u vrijednosti 474 miliona KM, te zapošljavaju 14 669 osoba.

Najviše njih dolazi iz Kantona Sarajevo, a zatim slijede Banjalučka regija i Tuzlanski kanton. Da se žene odlično snalaze u poslovnom okruženju pokazuje podatak da čak 404 kompanije u kojima su one na rukovodećoj poziciji imaju kontinuitet pouzdanosti.

Bonitetna pouzdanost predstavlja garanciju da kompanija posluje natprosječno, da je vjerovatnoća da će u idućoj godini zabilježiti blokadu transakcijskog računa vrlo mala, a certificirano preduzeće jača svoj ugled, dokazuje da je pouzdan i poželjan partner, te jača svoju poziciju na domaćim i međunarodnim tržištima.

Najuspješniji privredni subjekti u BiH laskavo priznanje bonitetno pouzdanih kompanija dobit će 28. novembra, kada će biti održana cjelodnevna konferencija posvećena najpozitivnojoj privrednoj priči u regiji, čiji je suorganizator BBI VIP Business Club, a specijalni partner Express Courier.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA