Zdravko Mamić preuzima Široki Brijeg?

505

Zdravko Mamić bi u 2019. godini trebao postati dio NK Široki Brijeg, piše Široki Brijeg.info, koji je do takve informacije došao iz krugova bliskih Mamiću i preko ljudi bliskih vrhu kluba sa “Pecare” koji se nalazi godinama u samom vrhu bh fudbala.

Mamić je pobjegao u BiH nakon što je nepravosnažno osuđen u Hrvatskoj na šest i po godina zatvora zbog toga što je iz Dinamo izvukao 20 miliona evra putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovren, te oštetio državni proračun za milion i po evra neobračunatog poreza zbog čega mora vratiti i 6,5 miliona evra.

Dolaskom u BiH Mamić se zainteresovao za ulaganja u fudbal, a izgleda kako je odluka pala da to bude Široki Brijeg, koji ima dobru infrastrukturu, omladinski pogon, žensku ekipu i sve ostalo osim novca. A novac bi mogao donijeti Mamić te tako pokrenuti klub koji je trenutno četvrti u prvenstvu.

Njegov dolazak značio bi i promjene u igračkom kadru i daljnjoj politici kluba. Zanimljivo, navijači Širokog po imenu “Škripari” žestoko se protive njegovom ulasku u klub pa će biti itekako zanimljivo pratiti što će se dalje događati na “Pecari”.

Kako god bilo, Mamić očito nije dugo izdržao bez fudbala. A znajući da se u Hrvatsku uskoro ne može vratiti jer bi odmah bio uhapšen, odlučio se oprobati u klubu na čijoj klupi sjedi Goce Sedloski, bivši igrač Dinama iz vremena njegove vladavine Maksimirom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA