Zategnite stomak trbušnjacima za početnike

417

Ako želite da zategnete mišiće stomaka, a niste u najboljoj kondiciji, možete da počnete sa vježbama namijenjenim upravo početnicima u treniranju. Svakog dana povećavajte broj ponavljanja.

Najlakša verzija trbušnjaka pomaže da se mišići trbušnog zida postepeno aktiviraju i da ojačaju, tako da omogućavaju da se kasnije rade i zahtjevnije vježbe.

Trbušnjaci koje može da uradi svako izvode se tako što se legne na leđa i saviju noge, a prsti ruku oslone na potiljak. Spajajte lijevi lakat sa desnim koljenom, a desni lakat sa lijevim koljenom. Na ovaj način uradite nekoliko ponavljanja, a zatim ponovite još tri serije. Trudite se da svakog dana povećavate broj ponavljanja, a kada vam ovakvi trbušnjaci postanu laki, počnite sa težim varijacijama.

Leđa i stomak

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa podižite suprotnu nogu i ruku dok ne dođu u istu visinu. Ponovite vježbu po 10 puta jednom rukom i nogom u tri serije.

Podizanje koljena

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne s podlogom. Naizmjenično podižite lijevo pa desno koljeno, težeći da njima dodirnete ruke. Radite u što bržem tempu podižući 15 puta nogu. Ponovite još u dvije serije.

Izdržaj

Oslonite se na laktove i na nožne prste. Napravite ravnu liniju od svog tijela, tako što ćete da zategnite stomak i zadnjicu. Gledajte u pod i neka vam vrat bude prirodni nastavak linije cijelog tijela. Brojte do 30, a zatim se opsutite. Ponovite vježbu u još dvije serije.

Skokovi

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne sa podlogom. Skočite savijajući koljena dok ne dodirnu opružene dlanove. Ponovite skok 10 puta u tri serije.

Opružanje

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa polako rukama “šetajte” ka naprijed, sve dok se skoro ne spustite do podloge, pa se potom vratite nazad. Ponovite po pet puta u tri serije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA