Zašto stariji muškarci vole mlađe žene?

805

Veze starijih muškaraca s mlađim djevojkama su česte širom svijeta. Jedan od razloga zbog kojih će stariji muškarac izabrati mlađu djevojku jeste činjenica da je ona mlada i još uvijek puna energije, te njeno tijelo nije počelo prolaziti kroz poteškoće koje dolaze sa starenjem.

Iako zvuči brutalno, stariji muškarci vole mlado i zategnuto tijelo.

Takođe, često se dešava da muškarci traže potvrdu da još mogu postići uspjeh, te zbog toga izlaze s mlađim djevojkama. Vide ih kao izazov i smatraju da su uspješni ako pored sebe imaju nekoga ko je još uvijek atraktivan i mlad. Stavljaju se u poziciju autoriteta i to im imponuje. Starije žene s druge strane traže stabilnost i uspjeh.

Stariji muškarci ne traže ozbiljne veze i smatraju da su im šanse veće s mlađim djevojkama, jer one imaju dosta vremena da ih prebole i brzo nastave dalje. U velikom broju slučajeva mlade djevojke ne traže ozbiljnu vezu, što se sviđa muškarcima.

Djevojke su otvorenije i fleksibilnije, kako psihički tako i fizički. Ovo savršeno odgovara starijim muškarcima koji žele isprobati svoje fantazije koje ne bi mogli probati sa ženama njihovih godina.

Takođe im odgovara što je mlađe djevojke lakše impresionirati, jer njih oduševljavaju stvari koje starije žene i ne primjećuju. Muškarci koji žele pobjeći od odgovornosti i obaveza često biraju mlađe žene, jer im to predstavlja manje posla.

Muškarci imaju manje šanse za odbijanje od mlađih djevojaka, jer ih one već smatraju odgovornim i zrelim, te će im dati šansu.

Pripadnici jačeg pola kroz ove veze traže avanturu i osjećaj slobode i entuzijazma, ali i potvrdu za svoj ego da su još uvijek u mogućnosti osvojiti ono što požele.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA