Zagrepčani uhapšeni zbog prevara u Prijedoru

500
Ilustracija

Zbog sumnje da su prevarama i drugim krivičnim djelima starice u Prijedoru i Kozarskoj Dubici oštetili za oko 8 000 maraka, uhapšeno je četvoro Zagrepčana, potvrđeno je iz policije.

Na osnovu raspisane potrage Policijske uprave Prijedor, Granična policija je na Graničnom prelazu Popovi uhapsila dvadesetšesogorišnjeg K.Š, dvadesettrogodišnju J.Š. i tridesetjednogodišnju K.Š, a koji su potom predati prijedorskoj policiji.

Prijedorski policajci su potom u Prijedoru uhapsili i tridesetogodišnjeg S.R., takođe iz Zagreba.

– Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičene K.Š, J.Š. i još jedno lice, 23. septembra, u mjesto Čarakovo, dovele u zabludu staricu Š.K. iz Prijedora, te je navele da im da 450 KM, čime su počinile prevaru – rečeno je iz policije.

Pritom je za dvadesetšesogorišnjeg K.Š. i tridesetogodišnjeg S.R. utvrđeno da su 23. septembra, lažno se predstavljajući kao policijski inspektori, doveli u zabludu staricu S.Dž. iz Prijedora.

– Nakon toga je S.R. iskoristio nepažnju starice te ukrao 600 KM i tri zlatna prstena – kazali su iz policije.

Utvrđeno je i da su djevojke K.Š. J.Š. i još jedno lice 24. septembra u Prijedoru, u kući Prijedorčanke M.R, nudeći na prodaju masažere za tijelo i prezentaciju rada masažera, u trenucima njene nepažnje, iz kuhinje ukrale 5 500 KM.

Osim toga, utvrđeno je i da je djevojka K.Š, zajedno sa još jednim licem, 26. septembra u mjestu Brekinja, opština Kozarska Dubica, od starice N.M. iz kuće ukrala 700 KM.

– Ukupna šteta pričinjena tim krivičnim djelima iznosi oko 8 000 KM. O svemu je obaviješteno DKP Hrvatske u BiH, kao i Služba za poslove sa strancima – Terenski centar Banjaluka – saopštila je Vesna Pačariz, portparol PU Prijedor.

Uhapšeni su, nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, pušteni na slobodu.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv K.Š. J.Š. K.Š. i S.R. biće dostavljen izvještaj.

Prijedorska policija apeluje na građane da budu oprezni tokom posjeta nepoznatih lica koja nude na prodaju masažere, odjevne predmete, druge proizvode ili usluge.

– Građanima se preporučuje da takva lica ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje o tome obavijeste nadležnu policijsku stanicu ili ovakve slučajeve prijave na besplatni servisni broj 122 – naveli su iz policije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA