Za ubistvo supruge i ljubavnika 35 godina zatvora

1078

Okružni sud u Prijedoru osudio je Aliju Hrustića na 35 godina zatvora zbog ubistva njegov bivše supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagić, koje je zatekao u krevetu i ubio ih sa preko 50 udaraca nožem i sjekirom.

Zločin je počinjen 27. maja prošle godine u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. U presudi se navodi da je Hrustić kobno jutro došao do kuće došao da potraži svog malolletnog sina, s kojim je trebao ići da radi.

– Kada je u dvorištu primjetio auto od Envera Halilagića iz svog auta je uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih je napao i udarao dok ih nije usmrtio – navodi se u presudi.

Koliko je monstruozan bio ovaj zločin svjedoči i činjenica da je nož kojim je ubistvo počinjeno pronađen zariven u polni organ Hrustićeve bivše supruge.

Nakon krvavog pira Hrustić je pokušao da presudi sam sebi tako što se objesio o obližnje drvo ali ga je, prema tvrdnji njegovog advokata Jevte Jankovića, spasio sin. Nakon toga Hrustić se sam predao policiji i od tada se nalazi u pritvoru.

Optuženi Hrustić nije prisustvovao izricanju presude, a ni njegov branilac nije sačekao da predsjednik sudskog vijeća pročita obrazloženje presude, već se spakovao i napustio sudnicu. Janković je tokom postupka novčano kažnjen sa 3 000 KM zbog nepoštivanja suda, odnosno zbog toga što je izazvao odgodu glavnog pretresa zbog kojeg je suđenje moralo da počne ispočetka. Inače, Janković je sve vrijeme tvrdio da se njegov klijent ne može teretiti za teško ubistvo, već ubistvo na mah jer je zločin počinio u stanju teškog rastrojstva nakon što je suprugu zatekao u krevetu s drugim.

Kazna na koju je Hrustić osuđen jedna je od najvećih koju su sudovi u RS ikada izrekli.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA