Za Južno krilo UKC-a dodatnih 19 miliona KM!

1019

Skoro tri godine traje završetak Južnog krila Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, a najnoviji zaključeni ugovor sa crnogorskim “Lindnerom” pokazuje da će u taj dio UKC-a biti uloženo dodatnih 18,9 miliona maraka.

UKC je nedavno sa firmom “Lindner” iz Tivta zaključio ugovor vrijednosti 16,2 miliona maraka bez PDV-a, odnosno 18,9 miliona KM s PDV-om.

Tako je crnogorska firma dobila posao da završi izgradnju i opremanje preostalog prostora u objektu Južno krilo – Poliklinika UKC-a, a koji je namjenjen za ambulante za specijalističke preglede, dijagnostičke i terapijske procedure, operativne jednodnevne procedure, te njegu i terapiju bolesnika kroz dnevnu bolnicu.

Tačan rok završetka radova se ne navodi, već samo da je rok izvršenja “do ispunjenja obaveza iz predmeta Ugovora”, piše Capital.ba.

“Lindner” je bio jedini ponuđač koji se javio na tender raspisan još u januaru ove godine, a u obavještenju o dodjeli ugovora se navodi da će se “ugovor vjerovatno podugovarati”.

Južno krilo UKC-a otvoreno je početkom 2016. godine, a u njegovu izgradnju i opremanje uloženo je 25 miliona dolara iz kredita Vlade Republike Koreje. Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić i tadašnji generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić istakli su prilikom otvaranja da je “Južno krilo završeno” i da će od februara te godine “čitavo Južno krilo biti u potpunosti u funkciji”.

To očigledno nije bila istina jer je UKC sproveo navedenu javnu nabavku, a ranije je raspisan i međunarodni tender za finansiranje i realizovanje završetka izgradnje i opremanja preostalog prostora u objektu Južno krilo – Poliklinika UKC-a, a koji je namijenjen za kardiohirurgiju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA