Video nadzor i dokumenti otkrivaju uzrok eksplozije u rafineriji?!

1132

U okviru istrage o eksploziji i požaru u Rafineriji nafte u Brodu Okružno javno tužilaštvo u Doboju zatražilo je izuzimanje dokumentacije i video nadzora iz rafinerije s ciljem utvrđivanja uzroka eksplozije u kojoj je poginuo radnik Ljubo Patković i povrijeđeno devet njegovih kolega.

Slobodanka Lukić, portparol OJT Doboj, kaže da uviđaj na mjestu eksplozije još nije okončan.

– Intenzivno se radi na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do eksplozije i požara, te pronalasku i izuzimanju tragova koji će biti poslati na vještačenje. Od Osnovnog suda u Derventi zatraženo je izdavanje naredbe za privremenim izuzimanjem dokumentacije i video nadzora iz Rafinerije nafte Brod – rekla je Lukić.

Ona kaže da će po završetku naređenih istražnih radnji, te na osnovu dobijenih rezultata i prikupljenih dokaza tužilaštvo odlučiti o daljem toku postupka, odnosno da li ima elemenata za krivično gonjenje.

Stradali Ljubo Patković sutra će biti sahranjen na gradskom groblju u Brodu, a njegova porodica je na smrtovnici napisala da je stradao “fatalnom ljudskom greškom”. Obdukcijom tijela je utvrđeno da je uzrok smrti trovanje ugljen-monoksidom u kombinaciji sa opekotina drugog i trećeg stepena.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA