“Venom” oduvao kino-blagajne! (VIDEO)

640

“Venom” je proteklog vikenda postao film sa najvećim otvaranjem na kino blagajnama u mjesecu oktobru! Time je ovaj akcioni SF spektakl preuzeo, ne samo lik Eddieja Brocka, nego i bioskope širom svijeta.

Film je nesumnjivo uzburkao fanove i podstakao gledaoce na razmjenu utisaka i time će obilježiti oktobar na kino sceni. Publika je spremno prihvatila svijet antijunaka koji je stigao, zavladao i oborio sve rekorde. Brojke govore same za sebe. U Americi je film otvorio sa impresivnih 80 miliona dolara dok je ukupan svjetski box office prešao broj od čak 205 miliona dolara!

Zanimljivo je i da je ovo drugo najbolje otvaranje nekog filma za studio Sony Pictures (na prvom mjestu je Spider-Man: Homecoming) te najbolje oktobarsko otvaranje svih vremena! Titulu najboljeg oktobarskog kino-otvaranja u istoriji Venom je preoteo “Gravitaciji”

Borbu Eddieja Brocka, kojeg igra Tom Hardy, sa svojim simbiotom Venomom kritičari hvale kao najbolji segment filma, a samo izvođenje Toma Hardyja kao nešto potpuno drukčije od onoga što smo do sada navikli od njega.

Osim Toma Hardyja, glumačku postavu pojačala je i prelijepa Michelle Williams u jednoj od glavnih uloga dok je za cjelokupnu filmsku akciju zaslužan redatelj Ruben Fleischer, poznat po odličnom balansiranju između komedije i zabave (Dobrodošli u zemlju zombija).

Lik Venoma stvorili su 1988. godine pisac David Micheline, crtač ToddaMcFarlane i Mike Zeck. Venom je vanzemaljski simbiot, kojem je potreban čovjek da bi preživio ali zauzvrat čovjek dobija nevjerovatne moći. Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije postaje tzv. antijunak, a zatim skoro pravi junak, te sada po prvi put dobija sopstveno filmsko ostvarenje.

Tanka je nekad granica između junaka i zlikovca, a ta granica zove se Venom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA