Veći broj policajaca na istočnoj granici BiH

373

Operativni štab za pitanje migracija u BiH zatražio je danas od bezbjednosnih agencija koje pružaju ispomoć Graničnoj policiji BiH slanje dodatnog broja policijskih službenika na istočnu granicu BiH, odakle dolazi najveći broj ilegalnih migranata, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji je predsjedavao Operativnom štabom, rekao je da je zaštita granice prioritet.

Članovi Operativnog štaba na današnjem sastanku u Sarajevu razmatrali su aktuelnu migrantsku i bezbjednosnu situaciju, te hitne mjere koje će biti preduzimane u narednom periodu da bi bio smanjen priliv ilegalnih migranata i uspostavljena bolja kontrola nad migrantima koji već borave u BiH.

Na sastanku je rečeno da je u novootvoreni prihvatni centar Ušivak kod Sarajeva već smješteno 370 migranata, a sutra će biti stavljen u funkciju i prihvatni centar u krugu fabrike “Bira” u Bihaću.

Razgovarano je i o načinu kontrole migranata koji se nalaze u BiH kako bi bio smanjen pritisak na Unsko-sanski kanton.

Današnjem sastanku prisustvovali su i policijski komesari iz Unsko-sanskog i Sarajevskog kantona Mujo Koričić i Mevludin Halilović koji su upoznali prisutne o bezbjednosnoj situaciji na području ovih kantona, a razgovarano je i o zajedničkim mjerama koje će biti preduzete u narednom periodu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA