Najmanje dvije osobe poginule su kada je uragan Majkl pogodio Floridu jačinom uragana kategorije četiri, dok je skoro pola miliona ljudi ostalo bez struje na Floridi, u Alabami i Džordžiji.

Pripadnici američke vojske pronašli su u turističkom mjestu Meksiko Bič 20 osoba koje su u srijedu preživjele direktan udar uragana, izjavio je guverner te savezne države Rik Skot. Pristup Meksiko Biču veoma je otežan pošto su putevi blokirani oborenim drvećem, dalekovodima i ostacima ruševina, navodi Asošiejted pres.

Na snimku iz helikoptera Si-En-Ena (CNN) vidi se razoreno mjesto sa oko 1 000 stanovnika, u kojem je uragan odnio čitave blokove kuća u blizini obale, ostavljajući za sobom jedino betonske ploče u pijesku.

Pred udar uragana u Meksiko Biču, naređena je obavezna evakuacija, ali su neki građani odlučili da sačekaju oluju. Usljed naleta uragana Majkl, u saveznim državama Florida, Džordžija, Južna i Sjeverna Karolina i Alabama bez struje je ostalo više od 900 000 domaćinstava i preduzeća, od kojih je polovina na Floridi.

Nadležni nastoje da pomognu ljudima koji su zaglavljeni u nekim priobalnim oblastima.

Uragan Majkl, oluja četvrte kategorije, pogodio je juče sjeverozapadnu obalu Floride brzinom vjetra od 250 kilometara na čas. Treći najjači uragan koji je zahvatio kontinentalni dio SAD oslabio je rano jutros i prešao u kategoriju tropske oluje, ali i dalje donosi jake kiše i vjetrove na jugoistoku Sjedinjenih Država.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA