Uragan “Majkl” odnio 12 života

464

Broj poginulih u razornom uraganu Majkl koji je pogodio Floridu, Džordzdiju, Sjevernu Karolinu i Virdžiniju, danas je porastao na 12, a zvaničnici strahuju da će taj broj vjerovatno rasti.

Spasilačke ekipe koje koriste tešku mehanizaciju nastavljaju napore na raščićavanju ruševina i haosa koji je uragan ostavio za sobom, prenosi Reuters.

– Očekujem da bi danas i sutra bilans stradalih mogao porasti – rekao je direktor Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) Brok Long za CNN.

On se nada da taj broj neće dramatično porasti, ali da i to ostaje kao mogućnost.

Uragan Majkl je oslabio a danas je nastavio da se kreće preko Atlantskog okeana, sjeveroistočno od Norfolka u Virdžiniji, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Gotovo 1,1 milion domova i firmi je i dalje bez struje od Floride do Virdžinije nakon što je uragan, jedan od najjačih koji su ikada pogodili SAD, za sobom ostavio pustoš.

Spasioci nastoje da dođu do stotina ljudi koji nisu poslušali naređenja za evakuaciju u mjestu Meksiko Bič na Floridi, javio je Reuters.

Lokalni zvaničnik u Meksiko Biču, koga je uragan direktno pogodio, naveo je da se 285 od 1 000 stanovnika tog gradića oglušilo o naređenje o evakuaciji.

Uragan je donio vjetrove brzine od 249 kilometara na čas.

Guverner Floride Rik Skot rekao je da šteta od Panama Sitija do Meksiko Biča “mnogo gora nego što se pretpostavljalo”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA