Ukinuta presuda za ubistvo Miroslava Lazarevića!

1486
Saša Vidović

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom su Saša Vidović (35) i Aleksandar Bulatović (31) osuđeni na 39 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića, i postupak vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović kaže da je prvostepena presuda ukinuta nakon što je sudsko vijeće uvažilo žalbu odbrane.

– Žalba je uvažena, presuda ukinuta i postupak je vraćen na ponovno suđenje – rekla je Despotovićeva.

Okružni sud u Banjaluci Vidovića je osudio na 20, a Bulatovića na 19 godina zatvora po optužnici da su organizovali i izvršili ubistvo Lazarevića, koji je 16. februara 2016. godine izreštan iz automobila u pokretu u Istočnom Sarajevu.

Aleksandar Bulatović

Lazarević je ubijen dok se Golfom 7 vozio prema svojoj kući. U optužnici se navodi da su ga ubice čekale da priđe “ležećem policajcu” i kada je usporio presreli su ga ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica, a koban je bio metak u koljeno. Ubice su pobjegle prema Sarajevu i u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW, u kome su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli.

Usljed požara oštećeno je nekoliko stanove, dok su od pucanja metaka bili ugroženi životi dvije djevojke. Vidović i Bulatović nedugo nakon toga su uhapšeni na osnovu opisa koji su svjedoci dali policiji, vidjevši dvojicu muškaraca kako bježe od zapaljenog vozila.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA