UFC će suspendovati Habiba, ali mu neće oduzeti titulu

628

Habib Nurmagomedov (Khabib) ipak će zadržati svoj pojas prvaka lake kategorije nakon što ga je odbranio prošle subote protiv Konora Mekgregora (Conor McGregor).

U jednoj od najiščekivanijih UFC borbi u istoriji Habib je bio bolji borac u tri od četiri runde te je pobijedio na način da je natjerao Irca na predaju zbog gušenja. Cijeli MMA svijet više priča o haosu nakon borbe kada je Nurmagomedov iskočio iz kaveza i započeo opštu tuču sa Mekregorovim timom.

Dana Vajt (White) je u razgovoru za TMZ otkrio kako će UFC, vjerovatno, suspendovati Nurmagomedova zbog haosa nakon borbe. Također, otkrio je kako mu prijeti oduzimanje cijelog honorara jer je događaj UFC-a u Las Vegasu bio pod regulacijom atletske komisije savezne države Nevade.

– Oni su trenutno zadržali Habibov cijeli honorar i govori se da će ga zadržati zastalno. Mislim kako se to ne bi smjelo dogoditi, mislim da trebaju uzeti četvrtinu miliona. Habib će svakako zadržati titulu, iako će biti suspendovan. Biće suspendovan na četiri do šest mjeseci, ali titula svakako ostaje njegova – rekao je Vajt, a izjave prenosi portal “Fightsite”.

Finansijski UFC je imao jednu od najboljih večeri u svojoj istoriji. Vajt kaže kako su premašili iznos od dva miliona dolara (1,8 miliona eura) zarade, tako da nije ni čudno da mu se loše raspoloženje odmah nakon borbe popravilo.

– PPV brojke dolaze, ali moram priznati kako sam u puno boljem raspoloženju nego što sam bio u subotu. Naravno da sam tada bio jako loše volje, radili smo najveći događaj u svojoj istoriji i onda nam se dogodi nešto takvo. Habib je jednostavno napravio sve što nije trebao. On je svjetski prvak, upravo je pobijedio Konora Mekgregora pred cijelim svijetom, trebao je ustati i uzeti pojas oko pasa. Onaj tip koji mu je vikao je niko i ništa – rekao je Vajt.

UFC će, također, suspendovati Konora Mekgregora, ali riječ je o standardnoj proceduri. Irac je prošao gore u borbi i zbog toga neće smjeti najmanje mjesec u oktogon.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA