Tužila Fejsbuk zbog seksualnog iskorištavanja

561

Neimenovna Amerikanka tužila je Fejsbuk zato što ju je, kako tvrdi, makro kojeg je upznala na toj društvenoj mreži silovao, tukao i seksualno iskorišćavao kada je imala 15 godina.

Prema tvrdnjama djevojke iz savezne države Teksas, direktori kompanije su znali da se maloljetnici mame na toj društvenoj mreži za trgovinu seksom. Ona je tužbu protiv Fejsbuka i osnivača portala Bekpejdž podnijela sudu u Hjustonu, prenio je Rojters.

U obrazloženju tužbe se navodi da je ona “navučena” na razgovor sa korisnikom, koji se na toj društvenoj mreži 2012. predstavljao kao “prijatelj” nekolicine njenih poznanika.

U tužbi se tvrdi da joj je taj muškarac, kada se jednom prilikom posvađala s majkom, ponudio da je “utješi”. Ipak, nakon što ju je povezao autom, silovao ju je, tukao i njene slike objavio na portalu Bekpejdž.

Navodi se i da Fejsbuk nije učinio dovoljno da verifikuje korisnikov identitet, za koji se u tužbi napominje da je lažan, kao i da oštećena nikada nije bila upozorena da trgovci seksualnim uslugama rade na društvenim mrežama.

Rojters je naveo da ni kompanija Fejsbuk ni portal Bekpejdž nisu bili dostupni za komentar.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA