Treći veliki skup “Pravda za Davida” (FOTO, VIDEO)

1980

Na Trgu Krajine na kome se nalazi oko 15 000 ljudi počeo je veliki skup “Pravda za Davida”.

20.24 – Bezvlašće, anarhija. Šta poslije Davora mogu da kažem? Sve znate. Ostali smo bez djeteta. Kao majka mogu da vam poručim: ne daj, bože, da se ikome ovo ikada desi. Da nije Davora, ja ovo ne bih izgurala. Majka je majka. Molim vas, kao i svaki put, da znate da je ovo vaša borba. Od 18. marta se borite za sebe i za svoju djecu. Davoru i meni ne mogu ništa. Valjda ste vidjeli kod Davora da je došao do kraja, da je povukao crtu. Nije teško poginuti za svoje dijete. Ne mogu mu ništa. Par puta sam ga molila da se kandiduje za predsjednika. Narod ga voli, žene ga vole, kao i Milorada kao što su voljeli nekada. On nije htio u politiku. Ali, bez politike ne možes riješiti ubistvo svoga djeteta. Onaj dan kad je ušao u našu kuću umijesao je u politiku – rekla je majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

20.00 – Davor Dragičević se obratio prisutnim na Trgu Krajine.

– Dragi moj sine, dušo nasa. Peti oktobar, petak. 194. dan, sine, na tvom trgu, kraj tvoje slike. Gdje ode? Kumio sam i molio, tražio istinu i pravdu. Nema ovdje institucija, a kamoli ozbiljne države. Svemu jednom dođe kraj. Mir i dostojanstvo, ljubav, snaga. Na Davidovom trgu mi smo ljudi. Oni su ubice i ostaće zapamćeni. Suživota sa ubicama nema, ni komšijskih odnosa. Grupa Pravda za Davida nije i nikad neće biti politička, stranačka, navijačka, vjerska. To je grupa istine i pravde. Čisti smo, neukaljani. Prerašćemo u Udruženje građana, biće i Fondacija koja će pomagati ostalima. Ko god bude došao na vlast bićemo im za vratom. Kunem se grobom Davida Dragičevića, neću vas nikada napustiti. Biću vaš sluga do kraja života za istinu i pravdu.

– Moje dijete je položeno u govna. Pravdu će David dobiti. Ja nikada neću dobiti pravdu. Nikada. Kao što reče Suzana, ne mogu vam reći koliko sam ponosan. Danas sam plakao, ne mogu više. Milorade, Željka, Lukaču, Iliću, znate li, ubice, kako je otići djetetu od 21 godini na grob? Šta da mu kazem, šta da mu dam? Igor Radojičić sedam mjeseci slavi ubistvo Davida Dragičevića. Milorade, smiješ mi se u facu. David nema tri miliona maraka da da djetetu. Ali majka i ja smo mu dali poljubac kad nismo imali za bananu i čokoladu.

– Šta mi vratite na stolu, Karane? I šta radite opet? Plaćate da ga sahrane. Neće biti sahranjen. Trulo dijete izvlačim, ljubim ga u trula usta, da mu siječem kosu. Kome sam sijekao kosu? Dodiku? Tužiocu? Advokatima? Nema ovdje ničega. Ovo je zločinačka država, tužilaštvo, MUP. Dunja je pala, šaka je ovdje, šaka je spuštena. Ubicama u četvrtak mora doći kraj. Sedam mjeseci niko nema života zbog njihove bahatosti. Žensku djecu prodaju u prostitutke. Mušku djecu pretvaraju u narkomane i narko-dilere – rekao je Davor Dragičević.

– Šta ćemo sa RTRS-om, ATV-om, Ćeranicem, Lazanskim? Evo, ja sam otac terorista. Evo moje kćerke narkomanke. Sutra ćemo zajedno kupovati hljeb? Nećemo! Nikad! Pretvorili ste MUP u zločinacku-narko organizaciju. Ubijate djecu! Ići cu na Putina i Trampa ako mi diraju dijete, a kamoli vas, bagro jedna! Ne borimo se mi protiv ljudi. To su sotone. Ovo nikad niko nikome nije uradio. Čemu postoji ombudsmen, OHR, OSCE? Ničemu. Ne postoji gora zemlja od ove.

19.32 – U 20 časova najavljeno je obraćanje Davora Dragičevića. Na Trgu se nalazi oko 15 000 ljudi, dok građani još pristižu.

19.16 – Prisutnim se obratila Daniela Ratešić Došen u ime roditelja Davida Dragičevića i iznijela retroperspektivu događaja od nestanka Davida do dana danas.

19.08 –  Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića rekla je da je ponosna što na Trgu ima toliko ljudi.

Foto: Aleksandar Trifunović

– Večeras, danas ne postoji mjesto na svijetu na kojem bih radije bila nego ovdje. Učinili ste Davora i mene najponosnijim rodoteljima na svijetu. Znamo da je istina na našoj strani, do pravde ćemo doći uz vašu pomoć. Zamislite da možemo biti kod svoje kuće, Davor i ja sa svojim sinom. Slijedi osveta koja se servira hladna. Čekali smo šest mjeseci. Čekali smo da im dođe do možda da ne može. Da vidimo da li će sljedeći koji dođe moći da ponovi ovo što su oni radili. Nadajmo se da je David bio vodilja. Molim vas, nemojte ga zaboraviti nikad. Momak od 21 godinu ih je uništio, uništio ih je konobar. Razbio im je sistem. Osjećam se kao Dodikova Ceca. Neću pjevati, vi pjevajte – rekla je Suzana Radanović.

18.46 – Članovi moto klubova koji podržavaju grupu “Pravda za Davida” su rekli da ih je policija zadržala pola sata na ulazu u grad.

18.38 – Davor Dragičević se obratio okupljenim na Trgu Krajine gdje je tražio strpljenje od prisutnih građana da sačekaju ostale ljude koji su blokirani u kolonama na ulazu u Banjaluku.

Davor Dragičević i članovi grupe “Pravda za Davida” na nekih 20 minuta su blokirali kružni tok prema naselju Lauš tražeći da propuste ljude koji se nalaze blokirani na ulazu u Banjaluku.

18.31 – Na Trgu Krajine upravo se pojavio i Davor Dragičević koji je sa članovima grupe na trenutak blokirao kružnu raskrsnicu prema Laušu.

18.16 – Članovi grupe “Pravda za Davida” su se upravo uputili na Trg Krajine uzvikujući: “Ko je ubio Davida?”, “Ubice, ubice!”.

18.10 – Na kružnom toku pojavio se Adam Šukalo koji je rekao da svu odgovornost za neodržavanje skupa “Pravda za Davida” snosi MUP RS koji su napravili haos na ulazu u Banjaluku i nisu pustili ljude da podrže skup.

Vezana vijest:

Policija pretresa sva vozila na ulazu u Banjaluku (FOTO, VIDEO)

17.55 – Članovi grupe “Pravda za Davida” su blokirali kružni tok koji vodi prema naselju Lauš.

Kako su rekli propustiće samo vozila sa malom djecom i hitnu pomoć.

17.17 – Davor Dragičević i dio članova grupe “Pravda za Davida” blokirali su raskrsnicu kod “Ekvatora” gdje su se uputili prema kružnom toku za naselje Lauš.

16.55 Kafići oko Trga Krajine su zatvoreni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA