The Cure od ove godine i na listi za Rock ‘n’ Roll kuću slavnih!

471

Engleske rock superzvijezde The Cure imaju više razloga da budu ponosni ovih dana. Oni ne samo da proslavljaju nevjerovatnih 40 godina postojanja benda, nego je nedavno stigla vijest da su nominovani za Rock ‘n’ Roll kuću slavnih!

Predstavljeni su kao “post-punk inovatori i gotik eksperti”, a publika EXIT festivala imaće priliku da se uvjeri u istinitost ovog opisa u četvrtak, 4. jula, kada The Cure budu nastupili na Petrovaradinskoj tvrđavi!

Mjesto u Rock ‘n’ Roll kući slavnih smatra se prestižom i još jednom potvrdom veličine umjetnika, a novina jeste da, od ove godine, u samom odabiru dijelom učestvuju i obožavaoci, te je za The Cure moguće glasati na OVOM LINKU!

Ovo je druga nominacija za The Cure. Naime, prethodno su bili nominovani 2012. godine, a pravo na mjesto u poznatoj Rock ‘n’ Roll kući slavnih stekli su 2004. godine. Pravilo nalaže da mora da prođe 25 godina od izdanja prvog albuma, a The Cure su debitovali sa izdanjem “Three Imaginary Boys” 1979. godine.

Kako je The Cure, prirodno, tokom 40 godina postojanja, promijenio više članova, za mjesto u kući slavnih nominovani su Robert Smith, Perry Bamonte, Jason Cooper, Michael Dempsey, Simon Gallup, Roger O’Donnell, Porl Thompson, Lol Tolhurst i Boris Williams.

Neki od drugih poznatih imena nominovanih za “Klasu 2019. godine” jesu Def Leppard, Stevie Nicks, The Zombies, LL Cool J i Janet Jackson.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA