Terzić pred polufinale: Čeka nas teška utakmica!

622

Utakmica sa Holandijom će biti mnogo teška i plasman u finale SP će odlučiti motiv, želja i igra u odbrani, rekao je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.

Srbija i Holandija će se u petak od 6.40 sastati u polufinalu Svjetskog prvenstva u Japanu.

– Biće mnogo teška utakmica, to je sigurno. Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobijede, ali imamo i mi svoje motive, želimo do finala Svjetskog prvenstva. Odlučiće želja, motiv i igra u odbrani. Ne bi trebalo da strahujemo za druge elemente – rekao je Terzić u najavi utakmice.

Terzić je ocijenio da su ekipe Srbije i Holandije “tu negdje” po kvalitetu.

– Holandija je pokazala da spada u red favorita na ovom prvenstvu. Nije slučajno u polufinalu. Igraju veoma dobro, a ekstremno su motivisane. Imaju ogromnu želju da naprave iskorak i na velikom takmičenju osvoje medalju – smatra on.

Odbojkašica Srbije Ana Bjelica pohvalno je govorila o Holandiji, ali je rekla da se nada dugo očekivanom finalu.

– Ovo je velika stvar, to su snovi koje svako sanja. Još nisam ni svjesna jer sam koncentrisana na utakmice i treninge. Ne mogu da opišem kako se osjećam zbog ulaska u polufinale. Porazi su došli u pravo vrijeme, kada nije bitno, a kada je bilo bitno smo pobijeđivale i nadam se da ćemo tako da nastavimo – rekla je Bjelica.

Njena saigračica Teodora Pušić kazala je da je pravo vrijeme za plasman u finale.

– Vrijeme je da im se revanširamo za poraz u grupi. Skoro šest mjeseci smo zajedno, početak je veoma daleko. Ostale su još dvije utakmice, to je kruna svega što radimo. Nikada nismo igrali finale Svjetskog prvenstva i mislim da je pravo vrijeme za to i nadamo se – kazala je Teodora Pušić.

Drugi pollufinalni par čine Kina i Italija koji se sastaju u petak od 9.10.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA