SzP: Nikakvo slavlje nije moralno petog oktobra!

571

Savez za pobjedu otkazao je završnu tribinu koja je trebala da se održi u petak, u 20 časova, na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Predsjednik SDS-a i kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica, rekao je da niko ne treba da slavi u danu kada će se u centru Banjaluke tražiti pravda za ubijenog Davida Dragičevića.

– Želimo da pokažemo i brigu i osjećanja. Nije primjereno da održavamo politički skup nedaleko od događaja na kojem otac traži pravdu za svog ubijenog sina. Želimo da pokažemo solidarnost prema njemu, solidarnost prema porodici Dragičević i solidarnost prema svima koji traže istinu i pravdu u ovom slučaju – kazao je Govedarica.

On je dodao da je neprimjereno održavati skup uz muzičke sadržaje i pozvao je i SNSD da otkaže svoju tribinu. Ako u SNSD-u, rekao je Govedarica, postoji imalo morala, otkazaće tribinu u petak.

– Kada pobijedimo, naš najveći prioritet biće rasvjetljavanje ovog slučaja. Srpskoj su potrebni istina i pravda. Utvrdićemo ko su nalogodavci, ko izvršioci i ko je to sve prikrivao – poručio je Govedarica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da nema nikakvog smisla da se održava stranački skup dok traje okupljanje na Trgu Krajine.

– Sasvim je razumna, opravdana i naša odluka. Želimo da pokažemo da istina i pravda treba da dobiju zasluženo mjesto u Srpskoj. Učinićemo sve nakon izbora da rasvijetlimo Davidovo ubistvo. To je naš prioritet, to je naša obaveza – poručio je Borenović.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, rekao je da je SzP ozbiljno organizovao u proteklim danima skup koji je trebao da se održi u petak, ali svi su podržali odluku da se tribina otkaže.

– Već nekoliko mjeseci imamo podignutu optužnicu protiv N. N. lica za Davidovo ubistvo. Ljudski je da mi taj dan ne slavimo završni dan kampanje i pobjedu na izborima. Samo nekoliko stotina metara odatle mnogi će tugovati zbog smrti mladog čovjeka – istakao je Čavić.

Goran Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA