Svečano tvorena dionica auto-puta Drugovići – Prnjavor

632

Dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora duga 25 kilometara danas je i svečano otvorena, čime je završena izgradnja auto-puta “9. januar” od Banjaluke do Doboja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je okončanje projekta vrijednog 402 miliona evra srećan dan za Republiku Srpsku jer je auto-put otvoren za sadašnje, ali i za generacije koje dolaze.

– Završavamo danas ovaj veliki projekat. Ponosan sam i srećan zbog toga. Ovo je put nacionalne integracije, jer ćemo u narednih šest godina izgraditi auto-put od Doboja do Drine, odnosno Srbije – rekao je Dodik.

Svečanosti su, osim predsjednika Srpske, prisustvovali i prvi čovjek Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske i direktor “Auto-puteva Republike Srpske” Dušan Topić.

U Drugovićima su na svečanosti prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te brojni građani.

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za manje od sat vremena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA