Šulić za SrpskaCafe: Iza SNSD-a stoje rezultati

1926
Denis Šulić

Očekujem ono što očekuje i većina građana Republike Srpske, a to je još jedna veličanstvena pobjeda SNSD-a te da ostatak kampanje i sam izborni dan prođu u demokratskoj atmosferi.

Rekao je ovo u razgovoru za portal SrpskaCafe predsjednik Mladih socijaldemokrata i kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici dva Denis Šulić.

– Posebno me pogodi kada vidim da su i mladi ljudi u kampanji spremni na politiku najnižih provokacija, blaćenja i podmetanja. Do sada sam pozivao, ali sada ću zamoliti sve aktere kampanje, a posebno mlade da kampanju vode dostojanstveno – kaže Šulić.

Sve se zna o svakome

Denis Šulić

o Kako i čime garantujete građanima da ćete ispuniti obećanja ako dobijete podršku?

– Moja sreća je što dolazim iz regije u kojoj je vrlo lako saznati sve o svakome, zbog toga očekujem i dobar rezultat, a zbog toga će i građanima biti lako da prate koliko i kako ću raditi.

o Na čemu temeljite optimizam i očekivanje još jedne pobjede SNSD-a?

– To nije optimizam već realnost. Realnost Republike Srpske je da su SNSD i naši koalicini partneri politička snaga kojoj vjeruje najveći broj građana i za koju većina građana glasa. Iza nas su rezultati koji nas na najbolji način preporučuju građanima. Republika Srpska ima uspjehe u oblasti infrastrukture, zdravstva, socijalne brige i svih ostalih. Naravno da znamo da ima problema koje moramo rješavati, ali građani znaju da probleme može rješavati samo SNSD sa našim koalicionim partnerima, a nikako naši politički rivali.

o Zašto da građani glasaju za vas i SNSD, a ne nekoga drugog?

– Kao što sam već rekao, zbog toga što iza nas stoje rezultati koji i najbolje govore o nama, ali i zato što smo svi svjesni da naši politički protivnici ne mogu zamijeniti SNSD i našu koaliciju, jer nisu alternative. Ne postoji posao u bilo kojoj oblasti koji naši politički protivnici mogu raditi bolje od SNSD-a.

o Šta je u osnovi vašeg političkog i ekonomskog programa i šta je okosnica vaše kampanje?

– Osnova našeg političkog i svakog drugog programa je Republika Srpska. Naš cilj je Republika Srpska definisana Dejtonskim sporazumom, što jača i što samostalnija. Osnova ekonomskog programa je pomoć domaćoj privredi, prije svega izvozno orijentisanim preduzećima, kao i principijelan stav da nema privatizacije u oblasti nacionalnih resursa kao što su šume i elektroprivreda. Okosnica moje kampanje je direktan kontakt sa narodom u Lijevču, Kozari, Potkozarju, Srpcu, Laktašima, Prnjavoru i svim mjestima u izbornoj jedinici dva. U kampanji je akcenat na rezultatima naše vlasti, ali na rješenjima koja imamo za postojeće probleme, a koje ćemo riješiti u narednom periodu.

o Kako ocjenjujete protivkandidate i njihove kampanje?

– Kampanja je bila fer i korektna do prve subote, a počela je u petak. Moram da osudim ovo što radi opozicija koja je svoju kampanju bazirala na lažima, klevetama i podmetanjima, ne sumnjam da će to narod kazniti na izborima, ali smatram da takve stvari nisu potrebne našem društvu. Najbolji primjer koliko je opozicija spremna da se „valja u blatu“ su bezočne laži koje iznosi o gospođi Željki Cvijanović i njenoj porodici, a imamo informacije da će ovu negativnu kampanju i pojačati u narednom periodu.

Darko Momić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA