Stižu zahlađenje i kiša

486
Foto: Pixabay

Meteorolozi su za naredne dane najavili pretežno oblačno i svježije vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura vazduha u planinama spuštaće se ispod nule, a dnevna neće prelaziti 20 stepeni. 

Ponedjeljak: Ujutro svježije i pretežno oblačno ponegdje sa kišom na sjeverozapadu Krajine i u Hercegovini, a u ostalim krajevima uglavnom suvo. Tokom drugog dijela dana zadržava se pretežno oblačno, na zapadu i sjeveru uglavnom suvo, a u ostalim krajevima sa slabom kišom ponegdje, češćom u Hercegovini vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova. Minimalna temperatura vazduha od dva do šest, na jugu 10°C, u planinama oko minus dva stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13°C, na jugu do 16°C, a u planinama od dva do četiri stepena Celzijusa.

Utorak: Ujutro pretežno oblačno, mjestimično sa slabom kišom, a u Hercegovini suvo. Tokom dana smanjenje oblačnosti i prestanak kiše, osim krajnjeg istoka gdje će se zadržati oblačnije vrijeme, uz kišu koja prestaje i u ovim krajevima tokom noći uz djelimično smanjenje oblačnosti. Minimalna temperatura vazduha od tri do sedam stepeni Celzijusa, na jugu i sjeveroistoku do 10°C, u planinama oko nula stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 13°C, na jugu Hercegovine i u Semberiji 17°C, a u planinama od tri do pet stepeni Celzijusa.

Srijeda: Ujutro na jugu pretežno vedro ili malo do umjereno oblačno, a u ostalim krajevima preovlađivaće umjereno, ponegdje na sjeveru i pretežno oblačno i suvo vrijeme. Tokom dana promjenljivo uz sunčane intervale, a na istoku oblačno sa kišom mjestimično. Oblačnost i kiša popodne i prema večeri širi se na većinu krajeva, osim Hercegovine gdje ostaje suvo vrijeme. Vjetar umjeren, na udare i jak, sjevernih smjerova. Minimalna temperatura vazduha od jedan do pet stepeni Celzijusa, na jugu do devet, u planinama oko minus dva stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12°C do 18°C, na jugu Hercegovine 20°C, a u planinama do devet stepeni Celzijusa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA