Šta će biti na mjestu stare hirurgije?

1003

Još uvijek nije poznato šta će se graditi na mjestu stare hirurgije u Banjaluci, koja je nakon 40 godina preseljena u novi dio Univerzitetsko kliničkog centra na Paprikovcu.

U Gradskoj upravi kažu da je prednacrt plana tog dijela grada stigao u Odjeljenje za prostorno planiranje, ali da konkretni dogovori tek predstoje.

– Što smo mi imali insistiranje kao Gradska uprava to je jedna ulica koja se probija od strane Poliklinike prema Gimnaziji i to je ulica koja znači gradu, a što se tiče hirurgije ona je podijeljena na poslovnu zonu i stambenu dok sjednemo, gradonačelnik i gradski arhitekta vidjećemo sigurno u prednacrtu i idemo s tim dalje – istakao je Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje u Gradskoj upravi.

Zemljište na kome se nalazila bivša hirurgija u vlasništvu je Univerzitetsko kliničkog centra. Ni oni se, za sada, nisu previše bavili sa tim šta će da nikne na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu. Prioritet im je bio da se što prije presele u nove savremeno opremljene prostorije, a o starima će tek da razmisle, poručuje prvi čovjek Kliničkog centra.

– Nije nam još to na dnevnom redu imamo još tu starih uređaja i imamo ekonomsku službu, naš prioritet je Paprikovac, a to će doći na red – istakao je Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske.

Ranije se u Gradskoj upravi pominjalo da bi na ovom mjestu dobro došao hotel, kao i stambene ili poslovne zgrade, ali i parking radi rasterećenja saobraćaja. Jedino su tvrdili da tržni centar nije opcija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.