Srbin pljačkao zlatare u Italiji tako što je kopao tunele

623

Italijanska policija uhapsila je Slađana Stojanovića (40) i još dva državljanina Italije zbog sumnje da su proteklih godinu dana pljačkali luksuzne kuće, butike i juvelirnice po Milanu.

Oni su to radili praveći rupe i tunele u podu kroz koje su ulazili izbegavajući na taj način alarm. Sumnja se da su njih trojica odnijeli plijen ukupne vrijednosti 150 000 evra.

Italijanski mediji i istražitelji nazvali su ovu kriminalnu grupu “Banda iz rupe”, najprije zato što su u noći između 2. i 3. oktobra upali u zlataru u Via Paolo Sarpiju, kineskoj četvrti u Milanu na nesvakidašnji način odnijevši pritom više od 40 000 evra. Njih trojica su pneumatskim čekićem napravili preciznu rupu na plafonu prodavnice iznad koje se nalazi zlatara na koju su je nameračili.

Kada je došao pravi trenutak, tročlana srpsko-italijanska banda je nonšalantno upala u juvelirnicu, izbegavajući na taj način aktivaciju alarma, pišu italijanski mediji. Iako im je policija te večeri bila za petama, njih trojica su uspijeli da uteknu sa plijenom vrijednim 40 000 evra.

Podaci iz istrage govore da se Stojanović sumnjiči da je počinio više pljački tokom 2017. godine, ulazeći kroz šahtove i podrume i kopajući rupe. Mediji navode da je ovaj trio jednom čak iskopao tunel, kao i to da su iz pljačke jednog butika ekskluzivne odjeće odnijeli 120 000 evra.

Italijanska policija identifikovala je “Bandu iz rupe” zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera postavljenim oko prodavnice nakita u kineskoj četvrti. Prateći njihovo kretanje i međusobnu interakciju, policija ih je uhapsila prilikom pokušaja još jedne krađe u centru grada.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA