Slijedi i smjena ministra Milenka Savanovića?!

768
Milenko Savanović

Milenko Savanović, ministar rada i socijalne-zaštite u Vladi RS i Risto Marić, direktor Šuma Srpske, nova su imena koja bi uskoro mogla biti razriješena sa aktuelnih funkcija.

Savanović, koji bi tako postao drugi razriješeni ministar, nakon Dane Maleševića, bivšeg ministra prosvjete i kulture RS, poručuje da se on nije prepozano “među onima koji su prozvani da nisu poštovali koalicioni dogovor”.

– O mojoj eventualnoj smjeni nemam saznanja ni u partiji, a ne vjerujem da će o tome biti riječi ni u Vladi. Tekstovi u kojima se najavljuje moja smjena su naručeni. Ja oko toga ne znam, niti je ko sa mnom razgovarao. Ko je to naručio tekst, ja ne znam. Očito da je to naručen tekst. Ništa zvanično u instituciji u kojoj ja radim, u Vladi i u politici, nisam čuo. Očito su to neki privatni aranžmani – kaže Savanović.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić kratko je poručio da je na putu i da bi navode o mogućim smjenama Milenka Savanovića i Riste Marića mogao da komentariše tek po povratku.

Čeka se i sjednica Nadzornog odbora Puteva, na kojoj bi bilo izvjesnije kakva je sudbina DNS-ovog Nenada Nešića. Prema nekim informacijama, trebalo je da bude održana danas. Međutim, kako nam je u Putevima rečeno, sjednice nije bilo, a kada će biti ne znaju.

Nenad Nešić je pod istragom Tužilaštva za prinudu. Premijerka Željka Cvijanović je i potvrdila da će u javnim preduzećima biti razrješenja, ali nije otkrivala imena. Najjači udar nakon izbora bio je na kadrove DNS-a, i to za “mangupe”, kako je predsjednik Republike nazvao one koji nisu radili u interesu koalicije.

Najviše pažnje izazvala je upravo posljednja smjena iz DNS-ovog reda i to Dane Maleševića. Prethodno su fotelje izgubili i Daliborka Kerezović Damjanović, direktor ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš, Đorđe Popović, direktor RITE Ugljevik, i Saša Panić, direktor Poslovne zone Banjaluka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA