Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica dobio je povjerenje članova Glavnog odbora da ostane na čelu partije i radi na njenom jedinstvu.

Ovo je epilog današnjeg burnog sastanka koji je održan u Banjaluci. Uoči same sjednice GO okupili su se članovi SDS-a koji su dali podršku Govedarici, pri tom izviždavši funkcionere koji su najavili pregovore sa SNSD-om.

Nedugo nakon što je zasjedanje Glavnog odbora počelo, isto su napustili članovi iz dobojske regije, zbog sve izvjesnijeg raspuštanja odbora u Doboju, Zvorniku i Sokocu. Upravo će rad na ujedinjenju SDS-a biti glavni zadatak predsjednika.

– Glavni odbor Srpske demokratske stranke mi je dao puno povjerenje da radim na jedinstvu partije. Stranka ulazi u redovne unutarstranačke izbore. U decembru slijedi odluka o raspisivanju izbora – poručio je Govedarica nakon sastanka GO, uz konstataciju da SDS nikakvu zvaničnu ponudu SNSD-a nije dobio i da se o tome nije razgovaralo.

Prvi čovjek stranke je otkrio da je na sjednici zaključeno da su nedavni opšti izbori protekli u brojnim neregularnostima.

– Insistiraćemo na ponovnom brojanju. Dobio sam mandat da formiram tim koji će biti zaduzen za analizu izbornih rezultata.

Dok je sastanak trajao, pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pretresali su i legitimisali više lica ispred sjedišta stranke. Navodno, bilo je riječi o dojavi da su te osobe naoružane. ispostavilo se da je dojava bila lažna.

– Moram da vodim računa o svojoj ličnoj bezbjednosti. Takav je ambijent napravljen. Vidjeli ste najavu da ce doći nekih 500 ljudi i da ce biti nereda – zaključio je Vukota Govedarica.

G. D.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA