SDS-ovo licemjerstvo: Prozivali SNSD zbog Šulića, dok su “krili” svoju predsjednicu!

5724
Predsjednici mladih SNSD-a i SDS-a... Denis Šulić i Nina Bukejlović

Dok su iz sve snage kao dokaz “lažnog SNSD-ovog srpstva” navodili podatak da je na čelu Mladih socijaldemokrata Bošnjak, iz SDS-a su prećutkivali da je sve to vrijeme na čelu njihovog podmlatka – Bošnjakinja.

Nacionalna pripadnost predsjednice Aktiva mladih SDS-a nije sporna, ali jeste sve ono što su njene stranačke kolege, mjesecima unazad, dvolično prebacivale suprotnom taboru.

– Zamislite nevjerovatnu situaciju da za predsjednika podmlatka Kju Kluks Klana bude imenovan crnac, predsjednik Hitlerjugenda da bude Jevrej, Mladih SDA ili HDZ da bude Srbin… Teško zamisliti, ali upravo nedavno nešto slično se desilo sa Miloradom Dodikom i njegovim ultra-šovinističkim SNSD-om i njegovim ogrankom Mladih – napisano je, između ostalog, u saopštenju Opštinskog odbora SDS-a Teslić u decembru prošle godine.

Pročitajte i:

Denis Šulić

SDS-u smeta ime predsjednika MSD-a?!

Koliko puta smo samo, dodali su u saopštenju, mogli čuti “iz usta Milorada Dodika najzapaljivije nacionalističke izjave upućene Bošnjacima-muslimanima, pa čak i u vulgarnom tonu, zabilježene u bezbroj intervjua i video snimaka”.

– Koliko puta smo mogli čuti od strane njega i članova njegove partije prozivanje opozicije da su nacionalni izdajnici, „sarajevske poturice“, „Bakirovi Srbi“, „bivši Srbi“ koji vode pro-bosansku politiku i slično u skladu sa totalitarnim ideologijama iz prve polovine 20-og vijeka. Zamislite zaprepaštenje nas koji smo prozivani mjesecima i godinama unazad na taj način od strane Milorada Dodika i njegovih sljedbenika da upravo zvaničnim saopštenjem SNSD-a saznamo da je za predsjednika Dodik-jugenda izabran neko ko se nikako ne uklapa u takvu nacionalnu i šovinističku retoriku i politiku SNSD-a, nego joj izrazito protivrječi. Iako je prošlo tri mjeseca od izbora ili bolje rečeno imenovanja Denisa (Esada) Šulića za predsjednika Mladih socijaldemokrata Republike Srpske, niko ali niko do juče nije spomenuo, ili se iz nekog razloga nije usudio da kaže da je dotični po nacionalnosti Bošnjak, a upravo to je učinio sam taj ultra-šovinistički i navodno anti-bosanski SNSD – poručeno je u pomenutom saopštenju.

A onda smo juče,  dvije i po godine od kada je na čelu mladih istog tog SDS-a koji je potpisao gore nevedeno saopštenje, zahvaljujući Centralnoj izbornoj komisiji BiH, saznali da je Nina Bukejlović Bošnjakinja.

 

Denis Šulić, predsjednik Mladih socijaldemokrata, koji je često bio na meti SDS-ovih prozivki, ističe za SrpskaCafe da ga nikada nije zanimalo ko je koje nacionalnosti, pa tako ni predsjednica SDS-ovog podmlatka.

– Svima, kako u svakodnevnom životu, tako i u politici, treba suditi na osnovu toga kakav je čovjek i kako radi svoj posao. Podržavam političku aktivnost svakog mladog čovjeka ukoliko se iza nje ne krije puka želja za pažnjom ili stvaranjem prilike za zloupotrebu politike. Ova situacija je samo dodatno pokazala koliko su licemjerni ljudi iz rukovodstva SDS i drugih opozicionih stranaka koji su me napadali na nacionalnoj osnovi, ali to najbolje govori o njima samima – ističe Šulić te dodaje da nikoga ne treba prozivati na osnovu vjerske, nacionalne ili bilo koje druge pripadnosti.

Nacionalna pripadnost “bola oči”

Šulić je zbog svoje nacionalne pripadnosti, često bio na meti kritika i novoizabranog poslanika Nebojše Vukanovića, koji nije član SDS-a, ali je mandat obezbijedio na njihovoj listi te će djelovati u okviru njihovog poslaničkog kluba.

Na svom blogu je, između ostalog, dijelio saopštenje teslićkog SDS-a, a nije ni propuštao priliku da između Šulićevog imena i prezimena doda i imne oca, Esada.

Ostaje da se vidi kako će reagovati kada sazna da je sve vrijeme i na čelu mladih njegovog koalicionog partnera bila Bošnjakinja.

Šulić je, takođe, često bio i na meti brojnih stranica na društvenim mrežama, isključivo zbog svoje nacionalne pripadnosti.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA