Ruma: Petogodišnjakinje pregažene u dvorištu vrtića

687

Dvije petogodišnje djevojčice u Rumi pregazio je kombi za dostavu hrane kada je došao da dopremi obroke za mališane.

Jedna od njih je hitno prevezena u Institut za zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu gdje su joj konstatovani prelomi kostiju lica, dok je druga devojčica zbrinuta u Domu zdravlja Ruma zbog lakše povrede usne i puštena je kući.

– Djevojčica je na sreću u stabilnom stanju i nije životno ugrožena, a konstatovane su joj teške tjelesne povrede glave u vidu preloma kostiju lica. Ona je u svjesnom stanju i nalazi se pod stalnim nadzorom ljekara na intenzivnoj njezi Odjeljenja dječije hirurgije – objasnila je portparolka Instituta dr Andrea Đuretić.

Kako saznajemo, incident se desio oko 11 sati u samom dvorištu vrtića “Kockica” gdje je kombi za dostavu hrane Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac” u čijem sastavu se nalazi pomenuti vrtić, došao da dopremi obroke za mališane.

Ovu informaciju potvrdili su nam u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici gdje kažu da su inspektori izvršili uviđaj na licu mjesta, te da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku detaljna istraga povodom ovog incidenta.

Nezvanično saznajemo da se nesreća dogodila naočigled tridesetak mališana koji su se u to vrijeme igrali u dvorištu vrtića.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA