Rod Stewart objavio novi album

399

Legendarni britanski muzičar Rod Stewart objavio je svoj trideseti album “Blood Red Roses”, a najavljen je singlom “Didn't I”.

Riječ je o njegovom prvom studijskom izdanju nakon tri godine, a Stewart je i na ovom albumu sarađivao s dugogodišnjim saradnikom i producentom Kevinom Savigarom (Bob Dylan, Patti Smith).

Kako smo i navikli, opet nam je servirao žanrovsku raznolikost, šarmantnu zaigranost i introspektivne tekstove – njegove prepoznatljive karakteristike koje ga čine jednim od najprodavanijih muzičara svih vremena.

Album je snimljen na doista nekonvencionalan način za jednog pjevača njegovog kalibra.

– Veliki dio pjesama snimili smo u hotelskim sobama i backstageu nakon koncerata. To je odličan način stvaranja albuma jer niste mjesecima zatvoreni u istoj prostoriji. Previše sam godina proveo u zamornim studijskim prostorima u kojima nisam želio biti, zato mislim da je odlično da se tokom snimanja ovog albuma nismo našli u takvoj situaciji – priznao je Rod.

On je rekao da ga kroz muziku, kao i kroz život, vodi iskrenost.

– Kad stvaram novu muziku, uvijek imam osjećaj da to radim za nekolicinu prijatelja. Ovaj album posjeduje taj intiman ugođaj. U životu možete daleko dogurati ako ste iskreni, isto vrijedi i u muzici – komentarisao je Stewart proces kojim je nastao “Blood Red Roses”.

Na albumu se našlo 13 pjesama, odnosno 16 u deluxe verziji.

Album je najavljen singlom “Didn't I”. Pjesma govori o posljedicama uzrokovanim drogom iz perspektive jednog roditelja. Na njoj se pojavljuje Bridget Cady, pjevačica koja već dugo nastupa na Stewartovim turnejama.

Rod Stewart jedan je od najpoznatijih britanskih pjevača svih vremena.

Poznat je po svom osebujnom glasu, žanrovski raznolikoj muzici i jedinstvenom načinu pisanja pjesama.

U 50 godina muzičke karijere snimio je 30 studijskih albuma koji su zajedno prodani u više od 200 miliona primjeraka.

Dobitnik je raznih nagrada i priznanja (Grammy, New York Times bestseller), 1994. godine je uvršten u Rock & Roll kuću slavnih, a 2016. godine dodijeljena mu je viteška titula.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA