Rijana odbila da nastupi na Superbolu

363

Uprava američke fudbalske lige NFL odbila je da komentariše navode da je pjevačica Rijana odbila poziv da nastupi u poluvremenu Superbola, u znak podrške Kolinu Kaperniku.

Bivši igrač San Franciska Kolin Kapernik je prvi igrač NFL lige koji je klečao tokom izvođenja američke himne prije početka utakmica, u znak protesta zbog brutalnosti prema tamnoputim Amerikancima i rasnoj nejednakosti.

On je proteste pokrenuo 2016. godine, a njegov primjer slijedili su i ostali igrači, a njih je u više navrata kritikovao predsjednik SAD Donald Tramp, koji je tražio oštre kazne.

Uprava NFL lige je najavila da će klubovi biti kažnjeni ako njihovi igrači budu klečali tokom himne. Izvor blizak pjevačici navodno je rekao magazinu Ju Es Vikli da se Rijana “ne slaže sa stavom NFL”.

U finalu NFL lige, 3. februara u Atlanti, nastupiće bend Maroon 5. Kapernik nema klub otkako je napustio San Francisko, u martu 2017. godine. On je podnio žalbu protiv vlasnika kluba jer tvrdi da ne žele da ga angažuju zbog protesta koje je pokrenuo. Od tada je postao zaštitno lice kompanije Najki.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA