Red Bul zauzeo prvi red u kvalifikacijama za VN Meksika

506

Australijanac Danijel Rikardo osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Meksika, a društvo u prvom redu će mu praviti kolega iz tima Maks Ferstapen.

Rikardo je bukvalno u posljednjem krugu postavio rekord staze “Ermanos Rodriges” sa 1:14,759 minuta.

Australijanac je “ukrao” pol timskom kolegi Maksu Ferstapenu sa 0,026 prednosti, a to je proslavio kao pobjedu na trci.

– Nismo imali “čist” krug na treninzima, ali sam znao da bolid ima brzinu. To je Maks pokazivao cijelog vikenda. Nisam bio uvjeren da imam najbolju vožnju, osjećao sam da je tu negdje, ali sam bio opušten. Sada sam uzbuđen, ovo sam uradio još samo u Monaku –  rekao je Rikardo.

Treće mjesto na startu izborio lider šampionata Luis Hamilton sa +0,135s, dok je četvrto vrijeme imao njegov prvi pratilac Sebastijan Fetel.

Hamilton uoči VN Meksika ima 70 bodova više od Fetela, a za peti titulu biće mu dovoljno najmanje sedmo mjesto na trci u nedelju.

– Srećan sam jer smo imali veoma težak dan juče i značajno smo napredovali danas. Nisam očekivao da budemo ovako visoko. Srećan sam i zbog Danijela. Nije loše biti iza dva Red Bula. Treće mjesto je lijep start za ovu trku – rekao je Hamilton.

Prvih deset na startu trke na “Ermanos Rodriges” stazi kompletiraju Valteri Botas, Kimi Raikonen, Niko Hilkenberg, Karlos Sajnc, Šarl Lekler i Markus Erikson.

Velika nagrada Meksika na programu je u nedelju od 20.10 časova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA