Rat u Ribniku: Opozvani načelnik iz SP-a prijeti SNSD-u i DNS-u

2018

Dan poslije opoziva načelnika opštine Ribnik, Radenka Banjca, u ovoj maloj pograničnoj opštini bukti pravi politički rat.

Sada već bivši načelnik, inače član Socijalističke partije, danas prijeti odbornicima vladajuće koalicije, odnosno delegatima SNSD-a i DNS-a, čijom zaslugom je i smijenjen, da će otkriti njihove “prljave radnje”.

Ogorčen jer su ga “izdali”

Naime, kako nam je potvrdio dobro obaviješten izvor iz ove opštine, Banjac je ogorčen na dojučerašnje koalicione partnere, jer su ga “izdali” i sada je spreman iznijeti sav “prljav veš”, ali i, kako javno priča, kriminalne radnje u vezi sa sječom šuma, koje predstavljaju glavni privredni potencijal Ribnika.

– Većina privrednika u našoj opštini bavi se ili sječom ili preradom drveta. Nisu to neki ogromni poslovi, ali za naše uslove jesu veliki i značajni i pitanje je šta bi u ovakvom stanju očaja bivši načelnik mogao reći i da li će po tim njegovim izjavama reagovati istražni organi – naveo je naš izvor i dodao da su sada mnogi u strahu, jer načelnik “mnogo zna”.

Prema njegovim riječima, osnovni problem Banjca je to što je imao samo jednog odbornika i, bez pomoći najjačeg SNSD-a, ali i DNS-a, nije mogao ništa učiniti.

Glasanje

Prema preliminarnim rezultatima, od 6 270 registrovanih glasača, na referendumu se izjasnilo njih 3 136. Za opoziv je bilo 1 877, protiv 1 26 glasača, dok su 33 listića bila nevažeća.

– Dok je valjao, držali su ga. Očigledno je da su sačekali opšte izbore i sklonili ga. Možete li uopšte zamisliti kako bi se na užarenu predizbornu kampanju odrazili sukobi unutar vladajuće koalicije, s jedne strane SP, a sa druge strane SNSD i DNS – pita naš izvor.

Karać umjesto Banjca?

Predstavnici SNSD-a i DNS-a u ovoj opštini naveli su da je razlog zbog kojeg su izglasali opoziv načelnika u lokalnom parlamentu neizvršavanje zakona i drugih propisa, opštih akata, nesporovođenje odluka Skupštine opštine Ribnik i strateških razvojnih dokumenta ove opštine.

U naredna tri mjeseca Centralna izborna komisija trebalo bi da raspiše nove, vanredne izbore za načelnika opštine Ribnik, a nezvanično saznajemo da je glavni kandidat i prvi favorit za ovo mjesto dosadašnji zamjenik načelnika, SNSD-ov Nebojša Karać, koji će ovu funkciju i obavljati do novih izbora.

Redakcija SrpskaCafea

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA