Protesti na Trgu Krajine: Ako su političari francuske sobarice, narod nije!

3646

Narodni protesti zbog izborne krađe održani su večeras na banjalučkom Trgu Krajine nakon skupa koji organizuje grupa „Pravda za Davida“.

Lider Pokreta „Restart“ Stefan Blagić kazao je da su izbori pokradeni i da narod u BiH više nema vremena za čekanje. Blagić je istakao da niko više nema vremena da čeka nove izbore još četiri godine.

– Ovo mora prestati veoma brzo. Narod mora preuzeti stvar u svoje ruke. Šta radi opozicija? Da li ide na izbore zbog mandata ili zbog naroda RS? Pola mandata koje je opozicija u RS dobila, to se desilo zahvaljujući Davoru Dragičeviću. Oni moraju stati uz narod, a ne uz mandate – poručio je Blagić.

Poslanik PDP-a u NSRS Adam Šukalo kazao je da su građani BiH iznevjereni, poniženi, pokradeni i izdani. On je istakao da opozicija mora da stane pred narod i da kaže da su pokradeni na izborima.

– Nema priznavanja izbora! Nema prihvatanja mandata! Nema ulaska u parlamente! Ima samo poništavanje izbora u cijeloj BiH! Niko pet dana nije pred narodom rekao da su ovo bili kriminalni izbori. Ako su političari francuske sobarice, narod nije. Oni koji su i dalje opozicija u RS, neka preuzmu odgovornost za narod. Nije narod za mene glasao da imam veliku platu, nego da stanem na Trg. Kako vas nije sramota da gledate kako kradu – kazao je Adam Šukalo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.