Poznati grunge sastav Mudhoney objavio je najnoviji album po nazivom “Digital Garbage” za izdavačku kuću Sub Pop iz Sijetla.

Novo izdanje stiže kao nasljednik rođendanskog albuma “LiE (Live in Europe)”, koji je objavljen ranije ove godine, povodom 30 godina postojanja benda.

– Mark je definitivno bio inspirisan onim što se dešava u svijetu poslije Trumpa. Donekle sam mu dopustio da sam sastavi album, tako da mislim da ovo izdanje ima nekakvu stvarnu koheziju. Mark je u posljednje vrijeme mnogo više angažovan po pitanju političkih procesa, štaviše, tokom posljednjih deset godina – kaže gitarista Steve Turner, osvrćući se na kreativni proces kolege i frontmena benda Marka Arma.

Podsjećamo, prvi singl “Paranoid Core” kritikuje alternativnu desnicu u Americi, “Kill Yourself Live” upozorava na opasnosti društvenih medija, dok druge pjesme, poput “Please Mr. Gunman” ili “Next Mass Extinction”, jednostavno odražavaju osjećanja autora.

– Čudno je kada kažu: “Ne želimo da teroristi imaju oružje”. Ili kada govore: “Mi se tako plašimo terorista”. Ali će zato dozovoliti bilo kome da odštampa jebeni AR-15 – kazao je Arm, referišući se na nedavne kontroverze oko 3D štampanja oružja.

Arm smatra da je po tom pitanju u Americi nastupilo potpuno ludilo.

“To je bolesno… Ne znam koliko aktivno NRA zaista želi da oružje bude proizvedeno na taj način, zato što su oni u osnovi lobi koji predstavlja proizvođače oružja – zaključio je on.

Kompletan album “Digital Garbage” možete preslušati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA