Preminuo generalni sekretar FIBA Patrik Bauman

444

Košarkaški svijet šokirala je vijest da je danas u 51. godini života život izgubio generalni sekretar Fibe Patrik Bauman.

Prvi operativac krovne košarkaške organizacije izdahnuo je poslije teškog srčanog udara koji je doživeo u Argentini, tokom Olimpijskih igara za mlade. On je dobio momentalnu medicinsku pomoć, ali to nije pomoglo…

Bauman je svojevremeno bio igrač, trener i sudija u Švajcarskoj i Italiji, gdje je i studirao. Poslije završenog pravnog fakulteta Bauman se priključio FIBA 1994. godine kao advokad i služio je kao zamjenik generalnog sekretara od 1995. do 2002. godine, kada je poslije jednoglasno izabran za prvog operativca.

U čast Patrika Baumana Olimpijska zastava biće spuštena na pola koplja. Bauman je bio tek treći generalni sekretar FIBA posle Dr Vilijama Džounsa i Bore Stankovića.

Odmah poslije tužnih vijesti oglasili su se i čelnici Evrolige, sa kojima je Bauman imao višegodišnje konflikte zbog uređivanja košarkaškog poretka, a u zvaničnom saopštenju ističe se da će sve utakmice drugog kola Evrolige i Evrokupa počinjati s minutom ćutanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA