Premijera “Južnog vetra” počela odavanjem pošte Glogovcu

764

Sinoćnja premijera filma “Južni vetar” započela je odavanjem pošte preminulom glumcu Nebojši Glogovcu, uz gromoglasan aplauz i ovacije publike u Velikoj dvorani Sava centra.

“Južni vetar” je ujedno i posljednja uloga Nebojše Glogovca. Zbog velikog interesovanja beogradska premijera filma koji je režirao Miloš Avramović imala je čak tri projekcije u jednoj večeri.

Film, koji je izazvao veliku pažnju srpske javnosti, prati Petra Maraša, momka koji svoju strast i talenat prema automobilima i brzoj vožnji mora da realizuje na drugačiji, kriminalan način, a ulogu tumači Miloš Biković.

Radnja počinje kada Maraš načini bezobziran potez i na taj način pokreće lavinu sudbonosnih događaja, koji su ugrozili živote svih oko njega.

U glavnim ulogama, pored Bikovića, su i Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević i drugi. Uloge tumače i neki od najpoznatijih glumaca srpske kinematografije, poput Srđana Todorovića, Aleksandra Berčeka i Bogdana Diklića.

Prije beogradske premijere, film je prikazan na četiri festivala na kojima je osvojio ukupno osam nagrada: četiri u Nišu, dvije u Leskovcu i dvije u Mladenovcu.

Osim žirija i publike, na film je dobro reagovala i kritika, koja osim scenarija i glume, hvali i izbor muzike u filmu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA