Premijera filma “Južni vetar” i posljednja uloga Nebojše Glogovca (VIDEO)

1593

Premijera domaćeg filma “Južni vetar” zakazana je za sutra u Velikoj dvorani beogradskog Sava centra. Posebnu težinu premijeri daje i činjenica da ovaj film donosi i posljednju ulogu Nebojše Glogovca.

To je rečeno danas na konferenciji za medije na kojoj su govorili reditelj i koscenarista Miloš Avramović i glumci Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Srđan Žika Todorović i Jovana Stojiljković.

Glavnog junaka u filmu, Petra Maraša, tumači Miloš Biković koji je rekao da je glavna vrijednost filma psihološka uvjerljivost likova i dodao da su svi glumci uradili sjajan posao.

– Što se tiče mog junaka, to je momak koji je svoj talenat i strast prema kolima i brzoj vožnji mogao da ostvari na jedan drugačiji način, da je išao težim putem. Međutim, a to i jeste jedna kritika društva u kome živimo, mlad čovjek ukoliko želi da dobije sve odmah, da ostvari svoje ambicije natjeran je da krene pogrešnim putem, a ono što je za mene bilo zanimljivo je kako jedna pogrešna odluka dovede do niza događaja koje čovjeka izmijeni do neprepoznatljivosti – rekao je Biković.

Dragan Bjelogrlić je rekao da mu je drago da je ponovo jedan domaći film izazvao pažnju javnosti. Primijetio je da su ranije bioskopi lošije izgledali, ali su sale bile prepune i svaka premijera domaćeg filma je u Beogradu bila događaj.

– Sad imamo lijepe sale, ali nažalost kada su domaći filmovi u pitanju, često nisu baš popunjene, a ovaj film će, čini mi se, posle duže vremena vratiti publiku u bioskope – naveo je on.

Srđan Žika Todorović je rekao da je film “Južni vetar” fenomenalan i pozvao sve da dođu u bioskope. Učesnici konferencije prisetili su se i nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca, kome je uloga u filmu “Južni vetar” bila posljednja.

– Ja sam prvi put radio sa Nebojšom upravo na ovom filmu. Bio je izrazito topao čovek, duhovit, obrazovan, dubok, veliki glumac i bilo je zadovoljstvo gledati ga u kadru – rekao je Biković.

Dodao je da je Glogovca, kao i sve velike ljude, karakterisala jednostavnost.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA