“Prelet” u najavi: Kovačević napušta SP, pridružuje se odbornicima SNSD-a?!

2044
Mišo Kovačević

Mišo Kovačević, odbornik Socijalističke partije u banjalučkoj Skupštini grada, političko djelovanje će uskoro nastaviti u SNSD-u!

Ova informacija, koju su objavili pojedini banjalučki mediji, potvrđena je i portalu SrpskaCafe-a, pa će tako Socijalistička partija uskoro u lokalnom parlamentu ostati sa dva, dok će se SNSD-ov klub proširiti na 13 odbornika.

– Naredna sjednica u banjalučkoj Skupštini se održava u srijedu, a Kovačević bi prelazak trebao ozvaničiti danas ili sutra, najkasnije do srijede u osam časova. Svima iole upućenijima u političke prilike u Banjaluci ovaj prelazak nije nikakvo iznenađenje jer je Kovačević od samog početka označen kao neko blizak gradonačelniku Igoru Radojičiću i da je SP pokušala izaći iz vladajuće koalicije on bi se SNSD-u sigurno i ranije pridružio – kaže za naš portal izvor iz Gradske uprave koji je insistirao na anonimnosti.

Tako će preostali dvojac socijalista u gradskoj skupštini, Milan Milaković i Darko Milošević, ubuduće činiti odborničku grupu, a ne klub kako je bilo do sada jer su za klub potrebna tri člana.

Kovačević će biti čak jedanaesti odbornik u aktuelnom sazivu banjalučke Skupštine koji će promijeniti stranački dres. Podsjećamo, prvi je „probio led“ Milenko Jaćimović, koji je i prije prve sjednice aktuelnog skupštinskog saziva iz Ujedinjene Srpske prešao u nezavisne odbornike. Njegovim stopama su krenuli PDP-ovci Zoran Talić, današnji predsjednik gradske Skupštine i Tatjana Čičić-Odžaković, koji su ubrzo osnovali Političko-građanski front Poligraf.

Politička scena grada na Vrbasu mirovala je potom do ljeta prošle godine kada se dogodio niz pretumbavanja. Dragan Talić, a ubrzo i Vladimir Mirošljević, napustili su NDP, a nedugo zatim dolazi i do raspada DNS-a, koji su napustili dotadašnji predsjednik Skupštine Budimir Balaban i njegove partijske kolege Stojan Vukajlović i Nenad Šibarević.

DNS-ov trojac, zajedno sa Milenkom Jaćimovićem formirao je odbornički Klub Sloboda, koji je ubrzo prerastao u političku partiju. Talić se kasnije opredijelio za DNS, Mirošljević za Ujedinjenu Srpsku, a Vukajlović za SNSD, u koji prelazi iz tada novoformirane “Slobode”. Ni SDS nije prošao bez turbulencija. Nakon što je stranku napustio visoki funkcioner Ognjen Tadić i osnovao Narodnu stranku, za njim su krenuli i odbornici Ljubo Ninković i Predrag Vulin, koji nakon utapanja pomenute partije kolektivno prelaze u DNS.

Tri najjače partije Saveza za promjene, SDS, PDP i NDP, sa početnih 10 tako su spali na samo četiri odbornika u Banjaluci, a sve tri partije su napistala po dva odbornika, dok su DNS napustila tri a SP uskoro jedan odbornik. Neokrnjen je tako ostao samo SNSD, koji zadržao svojih 11 odbornika, a kasnije pridodao  još dva.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.