“Pravda za Davida”: Niko da ne napada novinare, Kovač nije naš član! (VIDEO)

2760

Daniela Ratešić, član grupe “Pravda za Davida” osudila je napad “slobodnog novinara” Miljana Kovača na ekipu Radio televizije Republike Srpske tokom snimanja ankete ispred “Krašovog” parkinga u centru Banjaluke.

Podsjećamo, Kovač je opsovao novinare RTRS-a i rekao im da je ova kuća fašistička i da su saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića, nakon čega je novinaru Nikoli Mariću oteo mikrofon iz ruke i bacio ga na zemlju.

Ratešićeva je za SrpskaCafe rekla da Kovač nije dio pokreta “Pravda za Davida” i da oni ne mogu da utiču na ponašanje građana koji se ne nalaze na Trgu Krajine.

– Grupu “Pravda za Davida” čini 25 ljudi koje mogu da navedem imenom i prezimenom, a Kovač nije jedan od njih. Osuđujemo napad na novinare i pozivamo na mirno održavanje skupa večeras. Šta se desilo na drugoj lokaciji, mi nismo ni vidjeli niti imamo išta sa tim, ali ne želimo da iko u ime naše grupe bilo koga ugrožava, pogotovo ne novinare bilo kojeg medija – zaključila je ona i dodala da članovi ove grupe ne mogu da uzimaju posao policiji i prate sve šta se dešava na ulicama Banjaluke.

Ona je rekla da Kovač nije poželjan na Trgu Krajine ako dolazi sa ciljem da bilo koga ugrozi.

Inače, Daniela Ratešić, jedan od lidera grupe “Pravda za Davida” od danas je bez posla, jer nije željela više da trpi pritiske svog poslodavca zbog angažmana oko organizovanja protesta, pa je dala otkaz.

Samo nekoliko časova uoči početka velikog skupa “Pravda za Davida”, koji se večeras od 18 časova održava u Banjaluci, od Daniele je zatraženo da danas popodne službeno ide na teren i to pri kraju radnog vremena, što je ona odbila uz obrazloženje da ima privatnih obaveza, piše portal Istinito.com.

Iako su u njenom preduzeću ” Sani optik” znali da je Daniela aktivista grupe “Pravda za Davida” i da se danas održava skup na Trgu Krajine, još jednom su pokušali da izvrše pritisak na nju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA