Popović: Moja smjena je nezakonita

1241
Đorđe Popović

Đorđe Popović koji je danas odlukom Nadzornog odbora RiTE Ugljevik smijenjen sa funkcije generalnog direktora tvrdi da je njegova smjena nezakonita i najavljuje prijave protiv predsjednika Nadzornog odbora i članova koji su glasali za.

Popović objašnjava da je ova odluka Nadzornog odbora nezakonita te da će on iskoristiti sve pravne osnove kako bi obustavio ovu odluku.

– Po statutu RiTE, te članu 58. direktor je obabezan da obustavi do izvršenja svaki akt organa preduzeća za koji smatra da je protivan Zakonu i u tome pismeno obavjestiti organ koji je donio predmetni akt – rekao je Popović za InfoBijeljina.

Popović dodaje da ukoliko, po ovom Statutu, organ koji je donio Akt iz prethodnog stava ovog člana ne uskladi taj akt sa važećim propisima u roku od 30 dana od dana kada je primio obavještenje direktora, direktor će u daljem roku od osam dana pokrenuti postupak za ocjenu njegove zakonitosti.

– Pošto je akt potpuno nezakonit, isti je odmah obustavljen od izvršenja. Protiv predsjednika Nadzornog odbora i članova koji su glasali ZA biće podnesene odgovarajuće prijave nadležnom tužilaštvu, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja – kategoričan je Popović.

Podsjećamo, Direktor Rudnika i tremoelektrane “Ugljevik” Đorđe Popović smijenjen je danas odlukom Nadzornog odbora ovog preduzeća, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Čedomir Stojanović iz Bijeljine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA