Policija upala prostorije FS Španije, uhapšeni funkcioneri

368

Skandali oko korupcije u fudbalu potresaju čitavu Evropu, a jedan od najvećih zadesio je Španiju, u kojoj je potpredsjednik Saveza Anre Subez uhapšen, zajedno sa visokim funkcionerom Josipom Kontrerasom.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Španije zadužen za finansije, uhapšen je ovog utorka u sklopu istrage vezane za moguću korupciju 2014. godine, kada je vodio Savez Katalonije. Subez i Kontreras su osumnjičeni za preuveličavanje troškova preuređivanja tamošnjeg sjedišta saveza 2014. godine.

Kontreras je bio vlasnik kompanije za nekretnine “Tastavins”, koja je Savezu na čelu sa Subezom ispostavila račun od 518 702 evra. Taj račun je pokrio Savez Španije.

Tada je predsjednik Fudbalskog saveza Španije bio Anhel Marija Viljar, koji je 2017. godine morao da napusti tu funkciju zbog optužbe za korupciju. On je čak 27 godina bio na čelu Saveza i tvrdio je da je nedužan. Nakon toga, predsjednik je postao Luis Rubiales, koji je za potpredsjednika postavio Subeza.

Savez je u saopštenju za javnost naveo da je Subez osumnjičen zbog radnji iz vremena Viljara, te da je sve povezano sa istragom vezanom za taj slučaj. Takođe, u saopštenju se navodi da bi trebalo uzeti u obzir mogućnost da su Subez u Kontreras nevini, dok se ne dokaže suprotno.

Čelni ljudi Fudbalskog saveza Španije naveli su da je policija upala u sjedište sa sudskim nalogom i da je dobila traženu dokumentaciju, prenosi Blic.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA