Policajac iz Orašja imao spolni odnos sa djetetom

658

Kantonalni sud u Odžaku, na prijedlog Tužilaštva u Orašju, odredio je jednomjesečni pritvor 50-godišnjem policajcu iz Orašja zbog sumnje da je počinio krivično djelo polni odnos s djetetom.

Pored toga, sumnja se da je počinio i krivično djelo upoznavanje djeteta sa pornografijom, navedeno je na internet stranici Suda u Odžaku.

Epilog je to slučaja koji je šokirao stanovnike Orašja. Riječ je o aktivnom policajcu G. L. (50), koji je uhapšen krajem septembra zbog sumnje da je imao polni odnos sa sedmogodišnjom pastorkom.

Pritvor je za policajca predložen zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Istraga protiv policajca pokrenuta je na osnovu prijave koju je 25. septembra primila Policijska stanica u Orašju.

To je bio šok za sve njegove kolege, ali i za brojne građane Orašja koji su ga poznavali. Osumnjičeni se u slobodno vrijeme, kako saznajemo, bavio fotografijom te je bio angažovan kao fotograf na zabavama, krštenjima, zarukama, vjenčanjima i porodičnim okupljanjima.

Zbog predanosti poslu, G. L. je čak bio predavač djeci u osnovnim školama i niko nikada nije uočio nepravilnosti, a kamoli njegovu sklonost pedofiliji.

Djevojčica je, navodno, prošla ginekološke preglede, kojima je utvrđeno da je bilo seksualnog kontakta.

– Policija je profesionalno obavila svoj posao u smislu pružanja usluga Tužilaštvu, nimalo ne štiteći status osumnjičenika – rekao je izvor iz policije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA