Počela predizborna tišina

484

U BiH jutros je počela predizborna tišina pred opšte izbore koja će trajati do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju, 7. oktobra, u 19 časova.

Iz Centralne izborne komisije BiH saopšteno je da su tokom predizborne ćutnje zabranjene sve političke aktivnosti.

Svi birači dužni su da na glasačkom mjestu imaju jedan od identifikacionih dokumenata izdatih u BiH – ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu.

CIK BiH pozvao je birače da na veb stranici ove komisije ili slanjem poruke na broj 091-12-12-12 provjere na kojem biračkom mjestu glasaju jer su se u posljednje vrijeme pojavile informacije da je jedan broj građana BiH, bez njihove volje, odjavljen i prijavljen za glasanje iz inostranstva.

Svima koji utvrde ovu nepravilnost u CIK-u navode da će biti omogućeno da glasaju, a birački paketi koji su se iz inostranstva vratili sa njihovim imenom biće eliminisani.

Od 77 000 paketa za glasanje u inostranstvu, od kojih je polovina upućena u Srbiju i Hrvatsku, do petka se vratilo 47 000, od čega 6 000 neuručenih. Izbori će biti sprovedeni na 5 794 biračka mjesta, od kojih 5 380 redovnih. Biće angažovano 314 mobilnih timova, koji će obići 10 000 građana koji će glasati u ustanovama ili svojim domovima.

U diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu skoro 1 000 birača moći će da glasa u ambasadama BiH u Kamberi, Beču, Berlinu, Oslu i Beogradu, te generalnim konzulatima u Čikagu, Minhenu, Štutgartu, Frankfurtu i Gracu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA