Pet predsjedničkih koraka narodnog predsjednika

298

Kada postanem predsjednik Republike Srpske, učiniću pet predsjedničkih koraka koji su potrebni Srpskoj i njenom narodu!

Ovo je poručio je prvi čovjek Srpske demokratske stranke i kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica.

Ova bitka se dobija poštenjem

– Hoću da objavim da smo živjeli u zemlji u kojoj vladaju korupcija i kriminal i u kojoj su pojedini političari multimilioneri, zahvaljujući jednoj umreženoj hobotničkoj organizaciji koja svake godine iz RS po nalazima Svjetske banke isisava 370 miliona KM – rekao je Govedarica.

Stoga će njegov prvi predsjednički korak biti objavljivanje njegove i imovine njegove porodice.

– Ukoliko moja imovina bude prešla samo jednu marku od mojih primanja, podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Republike Srpske. Ova bitka se dobija poštenjem i obrazovanjem – istakao je Govedarica, dodajući da je Srpskoj dosta bandita i lopova koji ne rade za narod.

Vrijeme je, kako kaže, da konačno dođu ljudi koji će voditi računa o spostvenom narodu i svojoj zemlji, inače ćemo postati zemlja kriminalaca.

– Hoću odgovornu vladu, koja će prije svega poštovati zakone. To je moj drugi korak, da formiramo vladu koja će narodu vratiti dostojanstvo. Hoću da vratimo borački dodatak – naglasio je kandidat SzP za predsjednika Srpske.

Treći korak je, prema riječima Govedarice, da se prepolovi predsjednički budžet:

– Predsjedniku Srpske nije potreban budžet od 11 miliona. Ne treba mi 17 savjetnika, od kojih par njih možda dolazi na posao, ostale kada ko vidi. Ne trebaju mi neki uhljebi koji se vode na plati. Hoću odgovorne ljude, da dolaze svaki dan na posao, da se bavimo ozbiljnom politikom.

Četvrti predsjednički korak odnosi se na iniciranje zakona o ispitivanju porijekla imovine, kaže Govedarica.

– Taj zakon je potreban ministrima, sudijama i narodnim poslanicima, da bi otrijeznili mnoge ljude da se ne mogu ponašati kako hoće, već da im se da do znanja da živimo u demokratskoj zemlji, pravno uređenoj i organizovanoj – poručio je Govedarica.

Dosta nam je podjela

Prvi čovjek SDS-a je naglasio da će biti predsjednik svih građana i to se odnosi na peti predsjednički korak.

– Dosta nam je podjela. Na sceni je trenutno vještačka podjela na patriote i izdajnike. Sadašnji predsjednik RS prijeti radnicima i direktorima, a to je primitivizam i bezobrazluk. Ne možemo prijetiti zdravstvenim radnicima i penzionerima, kojima isplaćujemo penzije iz kredita. A pogledajte imovinu raznih političara. Sasvim je jasno da nisu to mogli steći platom, nego otimanjem od naroda – zaključio je kandidat SzP za predsjednika Srpske Vukota Govedarica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA