Pavić zadovoljan rezultatima, odgovorio i Dodiku

915

Lider Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić nakon sjednice Predsjedništva te stranke je poručio da DNS postigao najbolji izborni rezultat do sada, a osvrnuo se i na prozivke prvog čovjeka SNSD-a Milorada Dodika.

Pavić je naglasio da partija za sada ima 13 poslanika, koliko su, kako kaže, i očekivali.

Na sjednici se rapravljalo i o smjeni kadrova DNS-a, za koje kaže da su se desile mimo znanja čelnika stranke. Pavić je rekao da su predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i on dogovorili da sve buduće smjene i promjene budu stvar dogovora između dvije partije.

– Smjene kadrova Demokratskog narodnog saveza su obavljene mimo našeg znanja, nije nam poznato ko ih je tražio i provodio. Dva puta sam do sada razgovarao sa Dodikom. Naše kadrove ne mora niko smjenjivati, ako to treba uraditi uz dokaze, mi ćemo to sami uraditi. Druga je pozadina iza smjena, ne slabi rezultati.

Odgovorio je Pavić Dodiku na konstataciju da se Demokratski narodni savez treba rješiti “magupa”:

– Dodik je rekao da ima mangupa, za mene ih u Demokratskom narodnom savezu nema. To su ljudi koji su iznijeli dobro ovu kampanji. Dodikovi i moji podaci nisu baš identični. Neću se lično odreći nijednog člana. Sa funkcije mogu biti smijenjeni ako su pogriješili, onda ćemo ih smijeniti. Demokratski narodni savez ne može prihvatiti smjene svojih kadrova. Ako si sa nekim u koaliciji 20 godina, onda se mora poštovati povjerenje – zaključio je Pavić, uz konstataciju da se ne slaže s načinom prodaje rudnika Ljubija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA