Ovo je heroj koji je spasio čovjeka iz hladnog Vrbasa (FOTO)

606

Njegoš Đekanović, policijski službenik PS Banjaluka – Lazarevo, noćas je spasio život muškarcu koji je skočio u rijeku Vrbas s mosta u Slatinskoj ulici u banjalučkom naselju Trapisti.

Mladić koji je skočio u Vrbas upućen na Kliniku za psihijatriju

Mladić D. D. (26), koji je protekle noći u Banjaluci skočio u rijeku Vrbas, upućen je na dalje liječenje na Kliniku za psihijatriju, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Dramatična akcija spasavanja odigrala se oko 00.50 časova. Policija je dobila anonimnu dojavu da se na mostu nalazi muškarac, koji namjerava da skoči u rijeku. Po dolasku policijske patrole muškarac je već skočio u hladni Vrbas. Patrola je uočila kako pluta nizvodno od mosta pa je Đekanović, rizikujući vlastiti život, odmah sa sebe skinuo unifrmu i uskočio u rijeku za njim.

– Policijski službenik uskočio je u vodu i živog ga izvukao na obalu. Muškarcu je ukazana pomoć i sanitetski vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen je u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske na dalje liječenje – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Hrabri policajac Njegoš Đekanović kaže da je mladić odmah po dolasku patrole skočio u Vrbas.

– Zaustavili smo vozilo pogledali u rijeku i uočili da mladić plovi nizvodno od mosta i da daje znakove života. Vozilom smo otišli do okretišta za autobuse i obalom se spustili do vode. Lampama smo svjetlili i tražili ga – priča Đekanović.

On dodaje da je u nekoliko navrata voda vukla mladića na dno, te da je i sam pokušavao da se spase.

– Nisam razmišljao o posljedicama po sebe, ali sam osjetio obavezu, ljudsku i službenu, da pokušam da ga spasem. Skinuo sam uniformu i uskočio u rijeku. Doplivao sam do njega, negdje na sredini rijeke i dovukao ga na obalu – priča Đekanović.

Prema njegovim riječima tada su već stigle njegove kolege i vatrogasci i pomogli.

– Mladić je u tim trenutcima izbacio vodu iz sebe. Bio je u šoku, krkljao i ništa nije govorio i odvezla ga je Hitna pomoć – kaže Đekanović.

Poslije dramatične akcije spasavanja ovaj hrabri policajac je obukao svoju uniformu i do sedam časova ujutro odradio smjenu!

– Opet bih isto uradio! Kad god mogu nekome da pomognem. Policijski posao je jako težak i stresan. Svakim danom se susrećemo s raznim situacijama, ali prvenstveno smo u službi građana i zastite njihive imovine – rekao je Đekanović koji je u policiji od 2012. godine.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA