Otkrijte da li neko luta po vašem Facebook profilu

782

Mnogi od nas i dalje su vrlo opušteni kad je riječ o sigurnosti naših profila na Facebook-u. Savjet je da ipak provjerite svoje profile, a za to postoji jednostavan način.

Ono što ljude čini pogodnim za hakovanje na ovoj mreži jesu lozinke koje lako mogu da se pogode (poput 12345 i druge najopasnije), zatim neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka na raznim mjestima.

S obzirom na to da se logujemo na Facebook kad god možemo s raznih uređaja, nerijetko se dogodi da zaboravimo da li smo se na kraju odjavili što znači da sad neko može da švrlja po našem profilu ili mejlu.

Postoji način da to spriječite čak i ako ste daleko od uređaja sa kojeg ste se u nekom trenutku logovali.

Kad se prijavite na Facebook (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) kliknite na “podešavanja” zatim na “sigurnost” i na kraju na opciju “gdje ste prijavljeni”.

Potom kliknite na “edit” i vidjećete sve uređaje na kojima ste trenutno prijavljeni. Vidjećete da li ste logovani na računaru ili smartphoneu, kao i IP adresu i posljednje vrijeme kad je taj uređaj korišćen za pristup vašem profilu na Facebook-u.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA