Odbojkašice Srbije protiv Japana za nastavak niza

458

Ženska odbojkaška reprezentacij Srbije od 12.30 igra osmi meč na Svjetskom prvenstvu, a protivnik će biti domaća selekcija Japana.

Srbija poslije sedam kola ima maksimalan učinak sa 21 bodom i eventualnim trijumfom bi obezbjedila plasman u top 6 kao prvoplasirana ekipa.

Srpkinje su navele su da očekuju tešku utakmicu sa specifičnim protivnikom.

– Uvijek je sa Japankama teško igrati, jer je to zaista drugačija odbojka, koja nama ne odgovara. Nadam se da ćemo taktički sve odraditi kako treba i ostvariti maksimalnu pobjedu – rekla je Stefana Veljković u Nagoji.

Po tri prvoplasirane selekcije iz E i F grupe izboriće plasman u treću rundu takmičenja, koja će biti odigrana u Nagoji.

Pobjednici grupa će žrijebom biti razdvojeni u dvije grupe, a zatim će se žrijebati trećeplasirane selekcije. Ukoliko u istoj grupi budu prvoplasirane i trećeplasirane selekcije iz iste grupe u drugoj fazi, drugoplasirane selekcije će automatski biti raspoređene u suprotne grupe.

– Teško je igrati protiv takvih ekipa koje su veoma dobre u odbrani, teške za blok. Neće biti lako i zbog toga što su domaćini i što će sigurno biti puna hala – kazala je Veljkovićeva.

Stručni štab srpskog tima je zadovoljan odbojkašicama.

– Možemo da budemo prezadovoljni poslije sedam pobjeda sa 3:0. Znamo i sami da ovo prvenstvo karakteriše dužina i najteže je zadržati fokus i motivisanost. Djevojke za sada ispunjavaju svaki zadatak – rekao je Milan Grišić.

On je istakao, poput odbojkašica, da je Japan specifična i neuobičajena ekipa, ali da misli da je kvalitet na strani Srbije i da očekuje pobjedu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA