Novinar ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu?

792

U Turskoj je prije dvije sedmice nestao Džemal Kašogi (60), saudijski novinar. Prema, za sada, nezvaničnim informacija, on je monstruozno ubijen.

O njegovoj smrti pišu brojni svjetski mediji, među kojima su i CNN, Njujork Tajms, Al Džazira i mnogi drugi, koji su saopštilii, na osnovu izvora bliskih istrazi, da je novinar nestao u konzulatu svoje zemlje u Istanbulu, a potom stravično ubijen.

Kašogi, koji je bio veliki kritičar politike kraljevske porodice prije dvije sedmice posljednji put je viđen i to kako ulazi u zgradu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Od tada mu se gubi svaki trag, a nakon što su turski istražioci obavili analizu i istragu, svjetski mediji su počeli objavljivati monstruozne detalje o ubistvu novinara.

Tako je CNN objavio da je Kašogi isječen u komade, a da je to uradio saudijski ljekar Salah Al Tabiki.

Kako prenosi Al Džazira Kašogi je prije ubistva drogiran i pretučen, a nakon toga brutalno isječen za sedam minuta. Navodno postoji i audio zapis.

Kako prenosi Middleeasteye, doktor koji je sjekao tijelo je slušao muziku, a navodno je savjetovao i drugim osobama koje su bile u sobi da to isto učine.

Vlasti Saudijske Arabije negirale su umiješanost u smrt novinara, a na cijelu situaciju reagovale su i SAD, pa je državni sekretar Majk Pompeo odmah otputovao u Rijad.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA