Novi zamjenik gradonačelnika Doboja stiže iz SDS-a

1239

Dejan Starčević, iz SDS-a, novi je zamjenik gradonačelnika Doboja. Starčević, dosadašnji direktor dobojske Toplane, je izabran nakon što je dosadašnji zamjenik Nebojša Marić osvojio poslanički mandat u Skupštini Srpske.

On je dobio podršku 27, od trideset odbornika.

– Ja se nadam da ćemo mi svi u budućnosti zajednički da radimo na prosperitetu i dobrobiti građana Doboja znači sve političke partije. Mislim da će to biti uspješno – kaže Dejan Starčević, zamjenik gradonačelnika Doboja, prenosi ATV.

Njegova izjava, ali i rezultati glasanja ukazuju da je na pomolu nova koalicija. Iako je izboru prethodilo tajno glasanje, SNSD ne krije da su mu dali podršku.

– Iz razloga što se radi o jednom mladom i perspektvinom čovjeku i smatram da ćemo imati dobru komunikaciju i saradnju pogotovo kada su u pitanju projekti i ideje koji bi trebali u budućnosti biti realizovani – kaže Sanja Vulić, predsjednik Kluba odbornika SNSD.

Ni SDS ni SNSD ne spore da saradnja dvije stranke u Doboju postoji. Ipak, kažu, o koaliciji će odlučivati organi stranaka. Nakon današnje sjednice skupštine, izvjesno je da su opozicija samo tri odbornika socijalističke partije.

– Sa nama niko ništa nije dogovarao i sa nama ne mogu razgovarati na temu ličnih priča, ono o čemu možemo da razgovaramo je da uradimo nešto za Doboj – rekao je Vedran Gligorić, odbornik SP u SG Doboja.

Starčević u radu očekuje podršku i Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH. Lokalni SNSD, realizaciju projekata koje su oni inicirali. Ipak, kako se spekuliše, zvanična koalicija zavisiće od dogovora stranaka o djelovanju u Sarajevu, ali i odnosa prema DNS-u.

Bude li realizovana, neće biti novina, jer su SDS i SNSD u Doboju u kolaiciji bili i 2010. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA